Комбат “Госпітальєрів” Зінкевич у ВР заступилася за Федину. “Слуги” кричали “ганьба”

 

Під час виступу у Верховній Раді народний депутат від партії “Європейська Солідарність”, командир Медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич висловила обурення участі нардепа від “Слуги народу” Євгена Шевченка у російській пропагандистській програмі та заступилася за колегу по фракції Софію Федину.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Зінкевич заявила під час засідання Ради у вівторок, 29 жовтня.

“Європейська Солідарність” висловлює обурення участю народного депутата партії більшості в пропагандистських шоу. Євген Шевченко показав себе зрадником і колаборантом. Мені дивна відсутність реакції партії “Слуга народу”, представником якої він є, зі спростуваннями сказаного і вибаченнями перед суспільством”, – звернулася до депутатів Зінкевич.

На її думку, виступ представника влади від імені влади домовлятися з терористами – “це державна зрада”. 

“Його повинна взяти під варту СБУ, а Верховна Рада має зняти недоторканність”, – заявила нардеп.

Зінкевич у своєму виступі також пригадала нещодавній випадок із Софією Фединою. 

Як повідомлялося, депутат від “Європейської солідарності” Софія Федина висловила обурення спілкуванням Зеленського із добровольцями в Золотому, додавши, що президент поводиться так, ніби вважає себе безсмертним. Вона зазначила, що так розмовляти із захисниками “навіть не всі сєпари дозволяли”.

“Хтось думає, що він безсмертний”, – сказала, зокрема, Федина.

“Натомість, замість того, щоб слідкувати за своїми депутатами, як президент, так і партія “Слуга народу” роблять нападки на нашого депутата Софію Федину. Емоційний виступ Софії Фединої – це словесна реакція захисту ветеранів. І вона висловила те, що звучить в думках мільйонів. Вона має право на цю думку”, – сказала Зінкевич.

Після цих слів у Раді зашуміли та почулися поодинокі вигуки “Ганьба”. 

“Мені, добровольцю, ветерану, захиснику нашої країни, Народному Герою України під час виступу в залі ВР слуги народу кричали “ганьба”. Так слуги якого народу, партія “Слуга народу”?”, – відреагувала згодом на інцидент Зінкевич, зробивши лаконічний допис на сторінці у Facebook.

Як інформувала “Новинарня“, 28 жовтня заступник голови Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура (фракція “Слуга народу”) подав до ГПУ і ДБР заяву про вчинення злочину депутатом від “ЄС” Софією Фединою.
У вівторок, 29 жовтня, фракція “Слуга народу” всім складом вийшла до трибуни парламенту, аби закликати Верховну Раду разом з правоохоронцями і всім суспільством розібратися у ситуації, пов’язаній з висловлюваннями депутата з фракції “Європейська солідарність” Софії Федини на адресу президента України Володимира Зеленського.

Раніше нардеп Євген Шевченко, обраний в 76-му окрузі на Запоріжжі, виступив на російському телебаченні, де сказав, що так звана “формулу Штайнмаєра” була вкинута в українське суспільство радикально налаштованими націоналістами.

Читайте також:
Ситуація з розведенням військ критична, треба об’єднуватись, – Яна Зінкевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна