Фракція “СН” вийшла до трибуни Ради через заяву Федини

 

Фракція “Слуга народу” всім складом вийшла до трибуни парламенту, аби закликати Верховну Раду разом з правоохоронцями і всім суспільством розібратися у ситуації, пов’язаній з висловлюваннями депутата з фракції “Європейська солідарність” Софії Федини на адресу президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляє “Новинарня“, від імені фракції з трибуни у вівторок, 29 жовтня, виступив депутат Микита Потураєв, передає “Укрінформ”.

Зокрема, він нагадав, що було розпочато збір підписів стосовно заклику розібратися у ситуації.

“Я думаю, що ми маємо визначати деякі червоні лінії самі, тому що ми ще, на жаль, молода демократія. Тому що ми не знаємо, не вирішили, можливо, це що – вільна думка і свобода слова, коли публічно стоять заклики до заколоту до добровольців, до ветеранів, до бійців діючої армії під час бойових дій, заклики до знищення Верховного Головнокомандувача та голови держави? Може, це дійсно право на свою позицію і право на її висловлення. А можливо, це державна зрада? Отже, я вважаю, що ми повинні разом із цим розібратися – ми, Верховна Рада, яка представляє все суспільство, разом із правоохоронними органами, разом із усім суспільством”, – сказав Потураєв.

Водночас він акцентував на необхідності дати оцінки “таким заликам”.

“Тому ми як фракція вчора почали збір підписів, яким ми звертаємося до правоохоронних органів, а зараз із цієї трибуни вимушені звертатися й до всього суспільства щодо спільного вирішення, чи прийнятні для нас заклики до вбивства, бажання смерті будь-якого громадянина, незважаючи на те, чи це є президент чи це є просто пересічний громадянин”, – додав Потураєв.

Як пояснив журналістам у кулуарах Ради голова фракції “СН” Давид Арахамія, їхні депутати підготували звернення до генпрокурора, аби він дав правову оцінку заявам Федини. Це звернення ініціював нардеп Микола Тищенко.

Як повідомлялося, депутат від “Європейської солідарності” Софія Федина висловила обурення спілкуванням Зеленського із добровольцями в Золотому, додавши, що президент поводиться так, ніби вважає себе безсмертним. Вона зазначила, що так розмовляти із захисниками “навіть не всі сєпари дозволяли.

“Хтось думає, що він безсмертний”, – сказала, зокрема, Федина.

Як інформувала “Новинарня“, 28 жовтня заступник голови Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура (фракція “Слуга народу”) подав до ГПУ і ДБР заяву про вчинення злочину депутатом від “ЄС” Софією Фединою.

Читайте також:
“Слуги народу” беруться розслідувати вибухи на складах боєприпасів: ініціюють ТСК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна