Студента-переселенця виселяють з гуртожитку в Києві, бо під час морозів увімкнув обігрівач в кімнаті

 

Студента Національного університету фізичного виховання і спорту Олександра Духлікера погрожують виселити з гуртожитку 1 лютого через те, що він увімкнув обігрівач в кімнаті.

Про інцидент написала на сторінці у фейсбуці волонтерка, громадська активістка, голова ГО “Автомайдан Вінниччина” Таїса Гайда.

Студент-другокурсник – із Шахтарська Донецької області. Місто наразі тимчасово окуповане та перебуває під контролем російських гібридних військ.

“Хлопчик з Донбасу, спортсмен, поступив на контракт у Національний університет фізичного виховання, гарно здав екзамени, тому на другому курсі його перевели на бюджет і через високі оцінки має стипендію. Є 23 в рейтингу по навчанню. Має спортивні нагороди. Зрозуміло, що не курить і не п’є. Для того, щоб спокійно навчатись, у вільний час працює. Якщо для вас це важливо, то зауважу, що прекрасно розмовляє українською”, – описує хлопця волонтерка.

Коли кілька днів тому в країні були сильні морози, продовжує волонтерка, хлопець увімкнув обігрівач у кімнаті.

“Всі знають, який дубар у цих ще з радянських часів немодернізованих гуртожитках. Про це дізналась керівниця гуртожитку і сьогодні хлопцю поставили умову: забирай шмаття і щоб до першого лютого щоб і духу твого не було. Куди він піде і де буде жити – нікого не хвилює. Ще і пригрозили, що якщо не напише заяву і добровільно не залишить гуртожиток, то матиме проблеми з навчанням”, – переповідає конфліктну ситуацію Гайда на ФБ.

Проживає хлопець у гуртожитку в Києві на Кустанайському провулку, 5.

“Він готовий відстоювати свої права, але йому потрібна підтримка. Бо до ректора його просто не допускають”, – резюмувала волонтерка.

Вона також опублікувала лист студента на ім’я ректора вишу професора Євгена Імаса.

Хлопець визнав, що порушив правила використання обігрівача, але пояснив: було дуже холодно,  а він тоді хворів і мав високу температуру.

“Визнаю свою провину і обіцяю ніколи більше не порушувати правила проживання в гуртожитку… Мені немає де жити в Києві, окрім гуртожитку. Я дуже хочу вчитися, допоможіть мені, будь ласка”, – звернувся студент до ректора, наголосивши, що його та меншу сестру матір виховує сама.

Додамо, що наказі МОН “Про затвердження Положення про особливості користування гуртожитками закладів фахової передвищої та вищої освіти” прописано, що за порушення правил внутрішнього розпорядку гуртожитку адміністрація гуртожитку може зробити мешканцю гуртожитку зауваження чи попередження.

“У разі систематичних порушень правил внутрішнього розпорядку гуртожитку з боку мешканця гуртожитку органи студентського самоврядування можуть порушити питання щодо його подальшого проживання в гуртожитку перед адміністрацією гуртожитку закладу освіти. Рішення про подальше проживання такого здобувача освіти в гуртожитку закладу освіти приймає керівник закладу освіти з урахуванням пропозицій органів студентського самоврядування та адміністрації гуртожитку”, – йдеться в наказі.

Сам студент наголошує, що інцидент з обігрівачем – перший, досі конфліктних ситуацій не виникало.

Читайте також:
“Вступ в українські виші без ЗНО – це шанс для дітей з ОРДЛО усвідомити себе українцями”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.