СБУ оголосила підозру ще шістьом бойовикам “ЛНР”

 

На Луганщині за матеріалами контррозвідки СБ України оголошено про підозру шістьом учасникам незаконних збройних формувань “ЛНР”, які причетні до злочинів проти національної та громадської безпеки.

Про це у вівторок, 19 січня, повідомив пресцентр СБУ.

Зазначається, що з початком російської збройної агресії четверо мешканців Кадіївки (Стаханов) і Алчевська добровільно приєдналися до так званого “МДБ ЛНР”.

“У лавах терористів вони займалися “контррозвідувальною” і диверсійною роботою, незаконним переслідуванням та позбавленням волі громадян, примусом мирного населення до злочинної діяльності на користь ворога”, – повідомили в СБ.

Дії бойовиків кваліфіковано за ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Також контррозвідка СБУ задокументувала протиправну діяльність керівників Голубівського (Кіровськ) та Сорокинського (Краснодон) міськвідділів “міграційної служби МВС ЛНР”, які здійснюють примусову незаконну видачу паспортів терористичної “ЛНР” та інших “документів” фейкової республіки.

Слідчі СБУ заочно повідомили зловмисникам про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Наразі їх оголошено у розшук.

Читайте також:
СБУ оголосила в розшук комбата бойовиків “ЛНР” Пендюріна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна