СБУ оголосила в розшук комбата бойовиків “ЛНР” Пендюріна

 

Служба безпеки України оголошує в розшук ватажка угруповання бойовиків так званої “ЛНР”, який у 2014 році брав активну участь в організації захоплення будівлі Управління СБУ в Луганській області. Він створив та очолював 15-й батальйон територіальної оборони “Брянка СССР”.

СБУ в своєму в пресрелізі в понеділок, 18 грудня, не називає імені підозрюваного, але з відкритих джерел відомо, що саме цей підрозділ окупаційних військ очолював Дмитро Пендюрін на прізвисько “Лютий”. 

Він у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань, створив та очолив “15-й батальйон територіальної оборони “Брянка СССР”, який у період з 2014 до 2015 років брав участь у бойових діях проти українських військових підрозділів.

“Зловмисник організовував “охорону” захопленого приміщення Управління СБУ в Луганській області та інструктував бойовиків щодо здійснення збройного опору учасникам антитерористичної операції”, – йдеться в повідомленні пресцентру спецслужби.

Наразі Пендюрін – на території ОРЛО.

Слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Викриття агентурних мереж і низка затриманих терористів: контррозвідка СБУ підбила підсумки 2020 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна