Зеленський не реагуватиме на американські санкції щодо “слуги народу” Дубінського, – радник

 

Президент України Володимир Зеленський та офіс президента не реагуватимуть на запровадження Сполученими Штатами Америки санкцій проти народного депутата від “Слуги народу” Олександра Дубінського.

Про це у вівторок, 12 січня, заявив антикризовий радник голови ОПУ Михайло Подоляк, інформує “Радіо Свобода”.

“А чому саме президент має на це реагувати, а не керівництво фракції, наприклад? Дубінський – депутат. І первинна реакція – це прерогатива депутатського корпусу і насамперед фракції “Слуга народу”. Саме так правильно”, – вважає Подоляк.

Нагадаємо, 11 січня Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США ввело санкції проти низки громадян та засобів масової інформації України, які є частиною пов’язаної з Росією мережі закордонного впливу.
Американська влада вказує на причетність до цієї мережі українського народного депутата Андрія Деркача, якого Вашингтон називає “російським агентом”.

Під санкції також потрапили нардеп Олександр Дубінський, колишній народний депутат Олександр Онищенко, експрокурор Костянтин Кулик, помічники Деркача Антон Симоненко та Дмитро Ковальчук, колишній працівник посольства США в Україні Андрій Теліженко та політолог Петро Журавель.

Крім того, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти компаній “Ера-Медіа”, інформаційного агентства Only News, “Скептик” та сайту Nabuleaks.

Читайте також:
Медведчук задекларував частку в каналах 1+1 та 2+2, – “Схеми”

Нагадаємо, 10 вересня 2020 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти позафракційного народного депутата України Андрія Деркача. Згідно з повідомленням міністерства, він є одним із чотирьох осіб, санкції проти яких запроваджують за втручання у виборчий процес у США.

Крім Деркача тоді санкції запровадили проти громадян Російської Федерації – Антона Андреєва, Дарії Асланової та Артема Ліфшица.

На пресконференції 19 травня 2020 року колишній “регіонал”, а нині нардеп Андрій Деркач заявив, що в оприлюднених ним аудіоматеріалах ідеться про факти “міжнародної корупції та держзраду на найвищому державному рівні”.

За словами депутата, записи, датовані 2015-2016 роками, він отримав від журналістів-розслідувачів, а робив їх особисто п’ятий президент Петро Порошенко. Тодішній віцепрезидент США Джо Байден і Порошенко обговорюють нібито отримання мільярда доларів для України в обмін на збереження схем енергетичної компанії Burisma, звільнення генпрокурора Віктора Шокіна, розкол коаліції у Верховній Раді, вплив США на фракцію “Самопоміч”, майбутні вибори та ін.
Деркач назвав ці фактом ознаками “зовнішнього управління Україною” – такий штамп використовує і російська пропаганда.

У партії Порошенка “Європейська солідарність” заявили, що оприлюднені Деркачем аудіофрагменти “сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію”.

У Порошенка вважають, що одним із завдань нардепа Деркача сьогодні “є лобіювання інтересів олігарха Коломойського”, мовляв, “очевидно, “Приватбанк” – це винагорода за участь у цій російській провокації”.
У штабі Байдена записи, де він нібито розмовляє з Порошенком, назвали відредагованою “діркою від бублика”.

Читайте також:
Суд зобов’язав Венедіктову відкрити справи проти нардепів Дубінського і Деркача за фактом держзради, – ЦПК

Дубінський був координатором замовної інформкампанії проти Революцію Гідності та вигадував сюжети про “повій Майдану”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна