У Києві влаштували ланцюг солідарності з Білоруссю

 

Близько пів сотні активістів на Майдані Незалежності в Києві влаштували “ланцюг солідарності” з білорусами, які щонеділі виходять на акції протесту в Мінську та інших містах.

У неділю, 10 січня, люди з біло-червоно-білими прапорами та плакатами вишикувалися вздовж вулиці Хрещатик з боку Головпоштамту, повідомляє “Укрінформ“.

Як розповів один з учасників акції, громадянин Білорусі Юрій Щучко, щонеділі в Києві проходять подібні акції солідарності, коли учасники маршем до посольства Республіки Білорусь в Україні на вул. Коцюбинського. Зважаючи на посилення українською владою карантинних обмежень, сьогодні вирішили влаштувати саме “ланцюг солідарності”.

Активіст підкреслив, що такі акції проводяться, щоб “висловити свою солідарність з тими людьми, які лишилися на території Білорусі й досі борються з режимом Олександра Лукашенка”.

Сам Щучко розповів, що влітку брав участь у протестах у Білорусі, але був затриманий. За його словами, проти нього порушили кілька адміністративних і кримінальних справ, тому в кінці серпня приїхав до України й наразі мешкає тут.

Як відомо, в Мінську та інших містах Білорусі 10 січня проходять локальні недільні акції протесту.
Подібні маніфестації почалися з серпня 2020 року, коли люди не погодилися з фальсифікацією результатів президентських виборів на користь Олександра Лукашенка. Євросоюз та Україна заявили, що не визнають його легітимність.

Читайте також:
Лукашенко заявив про затримання терористів у Білорусі, які везли “тонни зброї” через Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна