Лукашенко заявив про затримання терористів у Білорусі, які везли “тонни зброї” через Україну

 

Олександр Лукашенко заявив про затримання групи терористів, які везли “тонни зброї” через територію України.

Про це він сказав у п’ятницю, 25 грудня, під час візиту в міську дитячу інфекційну клінічну лікарню Мінська, передає білоруське видання “Белта”.

Зі слів Лукашенка, білоруські спецслужби затримали “терористичну групу” Миколи Автуховича. Вони, буцімто, готували теракти по всій Білорусі.

“Нещодавно ми затримали групу Автуховича. Зараз ми їх всі канали розкрили. Вони везли тонами зброю через Україну. Готували теракти по всій країні, і вже почали їх здійснювати. На тому і погоріли. Чекісти з міліцією проводили цю операцію”, – сказав Лукашенко.

“І якби хлопці наші (я всіх наказав до державних нагород негайно представити) їх не накрили, ох нам би Новий рік був“, – цитує Лукашенка видання.

Зазначимо, Микола Автухович є відомою особою в Білорусі. На початку 2000-х років він балотувався до білоруського парламенту. Соціологи тоді навіть прогнозували його перемогу.

Потім його звинуватили у несплаті податків, а пізніше у підготовці замаху на заступника міністра з питань податків та голову Гродненського облвиконкому. У в’язниці він відсидів понад 5 років, а вийшовши на свободу у 2014 році пішов у підпілля.

Читайте також:
Генпрокуратура Білорусі відкрила справи проти Тіхановської та опозиції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна