Харківська мерія змінить документи, щоб посмертно присвоїти Кернесу почесне звання

 

На позачерговій сесії Харківської міськради, яка запланована на 30 грудня, депутати розглядатимуть питання увічнення пам’яті мера Геннадія Кернеса.
Для цього планують внести зміни до відповідного положення.

Про це в понеділок, 28 грудня, сказав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов у коментарі “Суспільному”.

“Ми поставимося до усіх питань дуже зважено та конструктивно. Ми поставимося та напрацюємо правильне рішення. У нас є час. Ми не будемо зараз одразу, миттєво приймати якісь різкі рішення. Тому що є пропозиція зробити пам’ятник, є пропозиція перейменувати станцію метро, є пропозиція назвати проспект, але конкретики сьогодні немає”, – сказав Терехов.

Він додав, що проєкт увічнення пам’яті Кернеса винесуть “на загальний огляд і загальне обговорення”.

“І далі розробимо і обговоримо з людьми, що б хотілося б людям, щоб була увічнена пам’ять Геннадія Адольфовича”, – сказав Терехов.

Він додав, що розглядаимуться і петиції, і проєкти рішень, а також можливі громадські слухання.

При цьому, за словами Терехова, мерія розглядає можливість надання Кернесу звання Почесного громадянина Харкова посмертно, для чого планують внести зміни до відповідного положення.

“Є пропозиція, щоб Геннадій Адольфович став Почесним громадянином міста Харкова посмертно, але для цього потрібно внести певні положення у наші регламентуючі документи”, — сказав Терехов.

Йдеться про пункт, який виключає присвоєння звання посмертно.

“Що стосується Почесного громадянина, я думаю, що ми внесемо цю пропозицію, у нас є час до травня. Але для цього ми маємо внести певні зміни до Положення про почесних громадян міста Харкова, це теж буде зроблено. Ми будемо діяти поступово”, – пояснив Терехов.

Читайте також:
Науковці вищої школи виступили проти харківських перейменувань на честь Кернеса

Як інформувала “Новинарня“, 17 грудня в Німеччині на 62-му році життя помер міський голова Харкова Геннадій Кернес. Він обіймав посаду міського голови Харкова з 2010 року. Виходець із кримінального світу та прибічник Партії регіонів, у 2014 році він підтримував у місті проросійські сили, був причетний до катувань “майданівців”. Кримінальна справа щодо Кернеса була закрита в серпні 2018 року через постійні неявки прокурорів.
28 квітня 2014 року на Кернеса було скоєно замах. Під час пробіжки мера важко поранили з вогнепальної зброї. Після замаху Кернес пересувався на інвалідному візку.
14 вересня українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що мер Харкова Геннадій Кернес доставлений в лікарню з двостороннім запаленням легень, у нього вкрай складна форма коронавірусу.
17 вересня стало відомо, що Кернеса привезли на лікування до німецької клініки “Шаріте” в Берліні.
4 листопада стало відомо, що Кернес офіційно визнаний харківським міським головою за результатами виборів до місцевих рад, які відбулися 25 жовтня без особистої участі кандидата у виборчій кампанії.
7 листопада його офіційно зареєстрували міським головою Харкова.

За інформацією бізнесмена Павла Фукса, Кернес планував повернутися в Україну до Нового року.

Увечері 21 грудня у Харкові приземлився борт з тілом померлого мера міста Геннадія Кернеса, а 23 грудня пройшла церемонія прощання.

Читайте також:
Фукс розповів, як Кернес поділив свій спадок. Та підтвердив існування 11-річної дочки в мера Харкова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна