Кернеса зареєстрували мером Харкова

 

Геннадія Кернеса, який набрав найбільше голосів на мерських виборах 25 жовтня 2020 року, офіційно зареєстрували Харківським міським головою.

Про це заявила голова міської ТВК Ольга Мозгова в коментарі Суспільному.

Заяву про реєстрацію Харківська міська територіальна виборча комісія отримала від Кернеса в електронному вигляді з електронним підписом.

7 листопада міська ТВК ухвалила постанову “Про реєстрацію міського голови”. Її текст оприлюднили на сайті Харківської міської ради.

“До Харківської міської територіальної виборчої комісії Харківського району Харківської області надійшла Заява “про реєстрацію міського голови” та додані до неї документи, зареєстрована за № 1015 07 листопада 2020 року від Кернеса Геннадія Адольфовича, обраного Харківським міським головою Харківського району Харківської області…”, — йдеться у тексті постанови.

За результатами виборів, Геннадій Кернес набрав 60,34% (195 044 голосів).

Він працює на посаді міського голови Харкова з 2010 року.

Кернес не брав участі у передвиборчій кампанії та не голосував. З 16 вересня він перебуває на лікуванні в Німеччині через COVID-19 і викликані ним ускладнення.

Як інформувала “Новинарня“, 14 вересня українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що мер Харкова Геннадій Кернес доставлений в лікарню з двостороннім запаленням легенів, у нього вкрай складна форма коронавірусу.

17 вересня стало відомо, що Кернеса привезли на лікування до німецької клініки “Шаріте” в Берліні.

2 жовтня Кернес отримав негативний результат тесту на COVID-19.

4 листопада стало відомо, що Кернес офіційно визнаний харківським міським головою за результатами виборів до місцевих рад, які відбулися 25 жовтня.

Читайте також:
Хворого Кернеса висунули на посаду мера Харкова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна