Науковці вищої школи виступили проти харківських перейменувань на честь Кернеса

оновлено, додано скріншот документа

Президія Академії наук вищої школи України протестує проти намірів місцевої влади Харкова перейменувати топоніми, пов’язані з наукою, на честь померлого мера Кернеса.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідну заяву було ухвалено на засіданні президії АН ВШУ, що відбулося в понеділок, 28 грудня, під головуванням президента Олександра Наконечного.

“…Президія АН вищої школи України також ухвалила заяву у зв’язку з планами перейменувати проспект Науковий та станцію метро «Наукова» в Харкові на честь Геннадія Кернеса. Президія Академії звертає увагу на ту унікальну роль, яку відіграв Харків у розвитку національної та світової науки. Тому зникнення з карти міста топонімів, пов’язаних зі словом «наука», стане не лише показником ставлення міської влади до діючих науковців, але й образою пам’яті тих десятків і сотень пов’язаних з Харковом визначних українських та зарубіжних учених, чиї імена вписано золотими літерами в історію науки”, – ідеться в повідомленні президії АН ВШУ, яке має у своєму розпорядженні “Новинарня“.

Читайте також:
У Харкові з Кернесом прийшли попрощатися 110 тисяч людей. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна