Суд закрив “майданівську” справу Кернеса

 

Київський районний суд міста Полтава закрив справу проти харківського міського голови Геннадія Кернеса і його охоронців щодо викрадення і катування людей під подій Майдану в Харкові.

Таке рішення суд озвучив 10 серпня, передає канал “112”.

“Закрити у зв’язку з відмовою сторони обвинувачення від підтримання обвинувачення у справі”, – зачитав рішення суддя.

Суд розцінив неявку прокурорів на дебати у справі Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Бліннікова й Євгена Сміцького як відмову прокуратури від обвинувачення.

Ухвалу можна оскаржити впродовж семи днів із дня її проголошення.

Сам Геннадій Кернес заявив, що інкримінованих в суді злочинів не скоював, а рішення пояснив систематичною неявкою прокурорів на судові засідання.

Відповідаючи на питання, чи задовольняє обвинуваченого таке рішення суду, Кернес сказав: “Ясна річ, що буде апеляція, я думаю, що ми теж будемо дивитися з точки зору всього тексту. Коли ми вивчимо весь текст, ми будемо говорити, задоволені ми чи ні. Я очікував виправдального вироку”.

Читайте також:
У Харкові затримали “оплотівця” Артема Шокала – “тітушку Гепи”

Нагадаємо, 25 січня 2014 року група людей напала на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. У той же день депутат Харківської облради Іван Варченко заявив про викрадення двох учасників Майдану – Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова, після того як вони знімали номери автомобілів друзів Кернеса.

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави, де її розглядали до ухвалення сьогоднішнього рішення – з постійними переносами і неявками.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна