У Харкові затримали “оплотівця” Артема Шокала – “тітушку Гепи”

 

Співробітники Служби безпеки України на Харківщині затримали одного з колишніх членів злочинного формування “Оплот”, причетного до організації зіткнень у Харківській міській раді.
Про це 1 серпня повідомив прес-центр СБУ.

“У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України, оперативники спецслужби встановили, що харків’янин, тренер змішаних єдиноборств, 20 червня цього року брав активну участь в масових зіткненнях у харківській мерії, зокрема він провокував насильницькі дії по відношенню до громадських активістів.

За інформацією СБ України, у минулому чоловік входив до складу злочинної організації “Оплот”. Наразі зловмисник є активним членом організованого угруповання, яке діє під прикриттям низки місцевих охоронних структур, і бере участь у провокаціях, рейдерстві та інших діях, спрямованих на дестабілізацію ситуації на території регіону”, – заявили в СБУ.

У рамках розпочатого кримінального провадження оперативники затримали зловмисника, коли він готувався виїхати до Російської Федерації для переховування від українського правосуддя, зазначили у відомстві.

СБУ не називає прізвище затриманого. Водночас ФБ-сторінка “Антикорупційний блок учасників АТО” інформує, що арештований – Шокало Артем Андрійович, 01.06.1993 р.н., раніше засуджений у 2016 році за ч.2 ст. 345 ККУ (“насильство щодо працівника правоохоронного органу”).

“​Наявні дані свідчать, що в минулому Шокало А.А. входив до складу злочинної організації Жиліна Є.В. “Оплот”, у 2014 році активно підтримував рух “Антимайдан” та брав безпосередню участь у турнірі зі змішаних єдиноборств, що був організований рухом “Оплот Донбасу” на тимчасово окупованій території у м. Донецьк, за підтримки професійного бійцівського клубу м. Таганрог Ростовської області, РФ – “Русский легион”.

“​В теперішній час Шокало А.А. є активним членом злочинної групи, що спеціалізується на групових силових акціях, що пов’язані із рейдерством, а також організаціями та проведенням різноманітних масових акцій “за замовленням”, в т.ч. з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні”, – пише “Антикорупційний блок учасників АТО”.

Харківський активіст Вадим Поздняков стверджує, що Шокало – “тітушка Кернеса”, мера міста.

За інформацією порталу newsroom, Артем Шокало працював охоронцем громадянської дружини Геннадія Кернеса – Оксани Гайсинської.

“Як виявилось, він ще й виступав у окупованому Донецьку в 2015 році.
І футболочка відповідна: “оплот ДНР”, – написав Позняков у “Фейсбуці”.

Сутички, щодо яких розслідується кримінальне провадження, відбулися 20 червня 2018 року в адміністративній будівлі Харківської міської ради.

Читайте також:
На Харківщині СБУ затримала агентів ГРУ РФ,
серед них – капітан Нацполіції. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна