У Харків привезли тіло Кернеса. Місто хоче встановити йому пам’ятник, назвати іменем проспект і станцію метро

 

Ввечері 21 грудня у Харкові приземлився борт з тілом померлого мера міста Геннадія Кернеса.

Про прибуття борту повідомила низка харківських ЗМІ, зокрема, телеграм-канал ВЕХА.

Похорон відбудеться у середу, 23 грудня.  В день похорону Кернеса в Харкові буде оголошено жалобу. Таке розпорядження видав секретар міської ради Ігор Терехов.

“Цього дня будуть приспущені державні прапори та прапори міста Харкова на будівлях і спорудах органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій. Також будуть скасовані всі розважально-концертні заходи та спортивні змагання”, – пояснили у Харківській міській раді.

Крім того, у Національній поліції розповіли, що прощання з мером у Харківському національному академічному театрі опери та балету охоронятимуть 284 поліцейських та 150 військовослужбовців Нацгвардії. Ще 130 силовиків охоронятимуть громадський порядок на цвинтарі.

Питання про пам’ятник Харківському міському голові Геннадію Кернесу, крім того, винесуть на громадське обговорення.
Про це заявив на пресконференції секретар Харківської міськради Ігор Терехов, який наразі виконує обов’язки мера Харкова.

“Ми зобов’язані поставити пам’ятник Геннадію Кернесу, який так багато зробив для міста, це наш святий обов’язок. Зараз ми обговорюємо архітектурні локації. Питання про те, яким саме буде пам’ятник, винесемо на громадське обговорення, при цьому врахуємо і побажання сім’ї”, – зазначив Терехов, якого цитує “Укрінформ”.

Він виступив із ініціативою назвати ім’ям Кернеса проспект і станцію метро.

“Ми разом будували 30-ту станцію метрополітену, і це далося важко. Майже шість років життя ми поклали на те, щоб отримати кредит на будівництво двох нових станцій метрополітену. Стільки, скільки Кернес зробив для розвитку метро в Харкові, не зробив ніхто”, – підкреслив секретар міськради.

Він не сказав про яку станцію йдеться, але заявив, що така станція з’явиться.

Як інформувала “Новинарня“, 17 грудня в Німеччині на 62-му році життя помер міський голова Харкова Геннадій Кернес. Він обіймав посаду міського голови Харкова з 2010 року.
28 квітня 2014 року на нього було скоєно замах. Під час пробіжки чиновника важко поранили з вогнепальної зброї. Після замаху Кернес пересувався на інвалідному візку.
14 вересня українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що мер Харкова Геннадій Кернес доставлений в лікарню з двостороннім запаленням легень, у нього вкрай складна форма коронавірусу.
17 вересня стало відомо, що Кернеса привезли на лікування до німецької клініки “Шаріте” в Берліні.
4 листопада стало відомо, що Кернес офіційно визнаний харківським міським головою за результатами виборів до місцевих рад, які відбулися 25 жовтня без особистої участі кандидата у виборчій кампанії.
7 листопада його офіційно зареєстрували міським головою Харкова.

За інформацією бізнесмена Павла Фукса, Кернес планував повернутися в Україну до Нового року.

Читайте також:
У мера Харкова Кернеса відмовили обидві нирки, – речник міськради

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна