Уже 15 країн заборонили авіарейси з Британії через новий штам COVID-19

 

Список країн Європейського союзу, що припиняють польоти з Великої Британії, продовжує зростати на тлі побоювань розповсюдження нового штаму COVID-19.

Про це в понеділок, 21 грудня, інформує DPA.

Нідерланди були першими 20 грудня, хто оголосив про негайну заборону польотів, упродовж дня такі же повідомлення надійшли з Бельгії, Австрії, Франції, Італії, Латвії, Литви, Естонії, Болгарії, Швейцарії, Чехії та Швеції.

Німеччина заборонила майже всі польоти з Великої Британії з півночі, за деякими винятками, включаючи вантажні літаки.

Ірландія введе 48-годинну заборону на польоти до Британії, водночас пороми будуть обмежені вантажними перевезеннями.

За межами Європи уряд Канади також оголосив, що 21 грудня заборонить польоти з Великої Британії на 72 години.

Органи охорони здоров’я Нідерландів та Італії повідомили, що новий різновид вірусу, описаний у Британії, був виявлений ​​в їхніх країнах за останні кілька тижнів.

Нідерландський інститут суспільної охорони здоров’я заявив, що цей різновид виявили у випадковій вибірці на початку грудня, і що планується подальше розслідування.

Міністерство охорони здоров’я Італії повідомило, що в пацієнта і його партнера, які повернулися з Британії літаком кілька днів тому, був виявлений цей новий штам. За повідомленням міністерства, вони прибули в міжнародний аеропорт Рима і перебувають в ізоляції.

Як писала “Новинарня“, новий штам нинішнього коронавірусу, який поширюється у Великій Британії, може бути на 70% заразнішим від попередніх.

У зв’язку з цим нові жорсткі карантинні обмеження, запроваджені з 19 листопада в Британії, можуть тривати щонайменше декілька місяців – доки з’явиться можливість вакцинувати значну частку населення. Зокрема, такі заходи планують вжити в Англії.

У найбільш небезпечних зонах, які потрапляють під обмеження IV рівня, мешканцям заборонять виходити з дому без поважної причини, усі “другорядні” (не першої необхідності) магазини буде зачинено, а будь-які зустрічі, зокрема посиденьки з рідними та друзями на Різдво й Новий рік, будуть заборонені.

Читайте також:
Регулятор у США зареєстрував другу вакцину від коронавірусу – Moderna

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна