Регулятор у США зареєстрував другу вакцину від коронавірусу – Moderna

 

Управління з питань якості продовольства і медикаментів США (FDA) схвалило звернення фармацевтичної компанії Moderna про реєстрацію її вакцини від коронавірусу за прискореною процедурою в надзвичайних обставинах.

Про це йдеться в заяві, поширеній FDA в п’ятницю, 18 грудня.

“Сьогодні FDA видала дозвіл на використання в надзвичайних обставинах другої вакцини проти захворювання COVID-19, викликаного SARS-CoV-2. Дозвіл на використання в надзвичайних обставинах дозволяє застосовувати вакцину в США при вакцинації людей у віці 18 років і старше”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня комітет рекомендував використання вакцини, яка була розроблена компаніями Pfizer та BioNTech, а на наступний день її схвалив і FDA.

Як заявив глава регулятора Стівен Хан, “тепер, коли доступні дві вакцини проти COVID-19, FDA зробила ще один важливий крок у боротьбі з цією пандемією, яка щодня призводить до величезної кількості госпіталізацій і смертей в Сполучених Штатах”.

Реєстрацію американської вакцини привітав також президент США Дональд Трамп.

“Вітаю, вакцина Moderna тепер доступна!” – написав глава Білого дому в твіттері.

Читайте також:
МОЗ планує вакцинувати від COVID-19 громадян України з окупованих територій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна