ЄС виділив пів мільярда євро на вакцини для бідних країн

 

Європейський союз виділить 500 мільйонів євро для глобальної ініціативи COVAX, метою якої є надання вакцин для країн із низьким і середнім рівнем доходу.

Про це йдеться в заяві на сайті Єврокомісії, передає “Європейська правда” у вівторок, 15 грудня.

Європейський інвестиційний банк уже погодив фінансування в розмірі 400 млн євро для підтримки участі країн з низьким і середнім рівнем доходу в програмі COVAX Advance Market Commitment.

Це швидко схвалене фінансування, гарантоване Європейським фондом сталого розвитку (EFSD), разом з грантовою підтримкою COVAX AMC в розмірі 100 мільйонів євро, наданою Єврокомісією, забезпечить доступ до вакцин від COVID-19 в 92 країнах.

“Разом із країнами-членами ЄС Team Europe на даний момент виділила COVAX понад 850 мільйонів євро, і є найбільшим донором COVAX в Європейському союзі. Спільна підтримка Єврокомісії та ЄІБ в розмірі 500 мільйонів євро дозволить COVAX в найкоротші терміни зробити 1 мільярд доз вакцин доступним для людей в країнах з низьким і середнім рівнем доходів”, – заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Угоди між ЄС та країнами-партнерами в Африці, Азії, Карибському та Тихоокеанському регіонах, а також між країнами східного і південного партнерства вже існують в рамках Європейського фонду сталого розвитку.

Вакцини будуть закуповувати і доставляти ЮНІСЕФ та Панамериканська організація охорони здоров’я від імені COVAX.

Програму COVAX очолює Всесвітня організація охорони здоров’я і вона має на меті доставити до кінця наступного року два мільярди доз як мінімум 20% найбільш нужденним людям в будь-якій точці світу.

Читайте також:
ВООЗ розповіла, коли світ повернеться до “нової нормальності” після пандемії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна