ВООЗ розповіла, коли світ повернеться до “нової нормальності” після пандемії

 

Вакцини від коронавірусу дозволять прийти до “нової нормальності” тільки в поєднанні зі збереженням усіх діючих заходів по контролю над пандемією.

Про це заявив в п’ятницю, 4 грудня, директор програми Всесвітньої організації охорони здоров’я з надзвичайних ситуацій Майкл Райан, виступаючи на спецсесії Генеральної Асамблеї ООН по боротьбі з коронавірусом.

“Ми сподіваємося, що зможемо додати вакцинацію до заходів, що вже вживаються для стримування пандемії. Але я хочу чітко сказати — вакцинація не означає викорінення COVID-19. Ми повинні додати вакцини до існуючого арсеналу заходів. Якщо ми додамо вакцини до наших поточних дій, у нас є значна ймовірність зниження рівня передачі захворювання і потенційно зупинки передачі”, – сказав він.

“Але якщо ми зможемо зупинити смертність, зняти навантаження з систем охорони здоров’я, контролювати динаміку передачі, тоді наша економіка, наше суспільство зможе повернутися до того, що ми називаємо нормою або, принаймні, прийти до “нової нормальності”. Для цього будуть потрібні значні зусилля”, — сказав Райан.

Він підкреслив, що світ все ще перебуває в дуже небезпечній і складній ситуації.

“Кожного тижня з’являється 4 млн нових випадків захворювання. Деякі регіони все ще знаходяться в найбільш високій фазі передачі, особливо Північна Америка і Європа. Ця епідеміологічна ситуація не була стабілізована. Я хочу ясно дати зрозуміти — вона не стабілізована”, — додав представник ВООЗ.

З початку пандемії коронавірусу у світі, згідно зі статистикою ВООЗ, заразилися 64 350 473 особи, 1 494 668 померли.

Читайте також:
ВООЗ оновила рекомендації щодо використання масок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна