Через новий штам коронавірусу держави Європи зупиняють авіасполучення з Британією

 

Новий, заразніший варіант коронавірусу SARS-CoV-2, виявлений ​​раніше у Великій Британії, вже є ​​також у Нідерландах, Данії та Австралії.

Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров’я, передає BBC.

ВООЗ заявила, що перебуває в “тісному контакті” з представниками влади Великої Британії з приводу появи нової мутації коронавірусу. Цей варіант поширюється швидше, ніж попередній, але наразі немає даних про те, що він може бути більш смертоносним чи небезпечним.

У зв’язку з появою нової мутації низка країн запроваджує заборону на пасажирське авіасполучення з Великою Британією.

У неділю, 20 грудня, пасажирські рейси з Об’єднаного Королівства зупинили Нідерланди.. Попередньо заборона діятиме до 1 січня 2021 року.

Наступною заборону на польоти до/з Великої Британії запровадила Бельгія.

“Як запобіжний захід ми вирішили припинити польоти з Великої Британії з півночі 21 грудня щонайменше на 24 години”, – повідомив прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо.

Він наголосив, що аналогічна заборона діятиме також для поїздів, “адже це фактично основний шлях, яким люди з Великої Британії прибувають у нашу країну”.

Пасажирські авіарейси з Британії через появу нового варіанту коронавірусу запроваджує також Італія.

Ще низка держав (зокрема, Чехія) поки що обмежиться посиленням карантинних заходів для осіб, які прибувають з Великої Британії.

Як писала “Новинарня“, новий штам нинішнього коронавірусу, який поширюється у Великій Британії, може бути на 70% заразнішим від попередніх.

У зв’язку з цим нові жорсткі карантинні обмеження, запроваджені з 19 листопада в Британії, можуть тривати щонайменше декілька місяців – доки з’явиться можливість вакцинувати значну частку населення. Зокрема, такі заходи планують вжити в Англії.

У найбільш небезпечних зонах, які потрапляють під обмеження IV рівня, мешканцям заборонять виходити з дому без поважної причини, усі “другорядні” (не першої необхідності) магазини буде зачинено, а будь-які зустрічі, зокрема посиденьки з рідними та друзями на Різдво й Новий рік, будуть заборонені.

Читайте також:
Регулятор у США зареєстрував другу вакцину від коронавірусу – Moderna

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна