Новий штам коронавірусу в Британії на 70% заразніший, – глава уряду

 

Новий штам коронавірусу, що поширюється у Великій Британії, може бути на 70% заразнішим.

Про це прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив на пресконференції в суботу, 20 грудня, передає “Укрінформ“.

“Хоча в цьому питанні все ще зберігається велика неясність, новий варіант коронавірусу може бути на 70% заразнішим, ніж первинний, з яким ми досі мали справу”, – сказав Джонсон.

Водночас, за його словами, даних, що новий штам вірусу спричиняє тяжчий перебіг хвороби чи вищу смертність, поки що немає.

Про виявлення нового штаму коронавірусу, через який темпи поширення хвороби в різних регіонах Великої Британії різко зросли, на початку тижня заявив міністр охорони здоров’я Сполученого Королівства Метт Генкок. На той момент у країні було підтверджено понад тисячу випадків зараженням ним.
19 грудня британський уряд вирішив посилити карантинні заходи.

За даними Worldometer станом на 19 грудня, у Великій Британії за добу зареєстровано понад 27 тисяч нових випадків коронавірусу, і за цим показником Сполучене Королівство – на першому місці в Європі (не рахуючи Росії, до більш як 28,2 тисячі нових інфікованих). Україна – на сьомому місці, перед Польщею.

Читайте також:
Число нових випадків коронавірусу в Україні зменшується, госпіталізованих – зростає

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна