МОЗ озвучив попередній список обмежень під час січневого локдауну

 

У Міністерстві охорони здоров’я уточнили попередній список обмежень під час майбутнього локадуну – робота гірськолижних курортів, готелів та церков буде дозволена.

Про це в суботу, 5 грудня, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, інформує “Українська правда”.

За словами Ляшка, гірськолижним курортам хочуть дозволити працювати, щоби люди виїхали з мегаполісів. Готелям дозволять забезпечувати людей сніданками.

Церкви працюватимуть з обмеженням одна людина на п’ять квадратних метрів.

Громадський транспорт не запинятимуть також, як і під час весняного карантину, працюватимуть продуктові магазини.

Закрити планують школи, садочки, спортзали, ресторани та інші розважальні заклади. Водночас закладам харчування дозволять працювати на доставку і видачу замовлень.

За словами Ляшка, остаточне рішення щодо нових обмежень уряд має ухвалити на засіданні 9 грудня.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що МОЗ пропонуватиме запровадити локдаун на початку січня на 21 день.

Як інформувала “Новинарня“, 11 листопада Кабінет Міністрів запровадив карантин “вихідного дня” в Україні. Жорсткі обмеження діяли з 00:00 суботи до 00:00 понеділка, було заборонено приймання відвідувачів у закладах громадського харчування – барах, ресторанах, кафе. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів також під забороною.

Були закриті торговельно-розважальні центри та інші заклади розважальної сфери. У вихідні не працювали заклади культури, які проводять культурно-масові заходи.

Дозволяли роботу продуктових магазинів, закладів з надання фінансових послуг, діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, операторів поштового зв’язку. Працювали установи медичної та ветеринарної практики.

Діяльність АЗС без зон харчування та СТО також не заборонялася.

Цей карантин почав діяти на вихідних 14-15 листопада, тривав до кінця листопада.

Місцева влада в більш як десяти великих містах України відмовилася втілювати рішення Кабміну про запровадження карантину “вихідного дня”.
14 листопада відбулися протести підприємців проти карантинних обмежень у Чернівцях, Житомирі тощо.
Того ж дня петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати карантин “вихідного дня” набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Читайте також:
В Україні втретє за тиждень скоротили число активних носіїв “ковіду”. ДИНАМІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна