Степанов озвучив пропозицію МОЗ щодо запровадження локдауну

 

Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме запровадити локдаун на початку січня на 21 день.

Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 4 грудня, заявив очільник МОЗ Максим Степанов на брифінгу в Києві.

За його словами, локдаун у січні дозволить розвантажити медичну систему України.

“Спираючись на медичні показники, ми будемо пропонувати плановий жорсткий карантин, починаючи з перших днів січня. Тривалість повинна бути протягом трьох тижнів”, – заявив урядовець.

Степанов заявив, що до кінця грудня система ще витримає.

“Показники дозволяють сказати, що у немає необхідності вводити тотальний карантин до кінця грудня. Ще раз наголошую, наша медична система витримує”, – сказав він.

Нагадаємо, нещодавно Степанов розповів, чи зупинятимуть транспорт при локдауні.

Як інформувала “Новинарня“, 11 листопада Кабінет Міністрів запровадив карантин “вихідного дня” в Україні. Жорсткі обмеження діяли з 00:00 суботи до 00:00 понеділка, було заборонено приймання відвідувачів у закладах громадського харчування – барах, ресторанах, кафе. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів також під забороною.

Були закриті торговельно-розважальні центри та інші заклади розважальної сфери. У вихідні не працювали заклади культури, які проводять культурно-масові заходи.

Дозволяли роботу продуктових магазинів, закладів з надання фінансових послуг, діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, операторів поштового зв’язку. Працювали установи медичної та ветеринарної практики.

Діяльність АЗС без зон харчування та СТО також не заборонялася.

Цей карантин почав діяти на вихідних 14-15 листопада, тривав до кінця листопада.

Місцева влада в більш як десяти великих містах України відмовилася втілювати рішення Кабміну про запровадження карантину “вихідного дня”.
14 листопада відбулися протести підприємців проти карантинних обмежень у Чернівцях, Житомирі тощо.
Того ж дня петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати карантин “вихідного дня” набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу виявили понад 15 тис. нових хворих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна