Петиція до Зеленського про скасування “карантину вихідного дня” швидко набрала необхідні підписи

 

Петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати “карантин вихідного дня” набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Про це свідчить сторінка петиції у відповідному розділі на сайті президента в суботу, 14 листопада.

Станом на 19:00 петиція набрала понад 28,3 тис. голосів, при тому що вона була опублікована 10 листопада.

Тепер її повинен розглянути президент.

Як вважає авторка петиції Катерина Єгорова, запровадження “карантину вихідного дня” не вплине на динаміку поширення коронавірусу, зате “матиме катастрофічні наслідки для економіки і соціокультурного життя українського суспільства, спричинить повну втрату прибутків, призведе бізнес до нерентабельності і закриття“.

Підписанти вимагають скасувати “карантин вихідного дня”, скасувати в Києві та інших містах “заборону на здійснення підприємницької діяльності як в цілому, так і з обмеженням часу”, при прийнятті законодавчих та нормативних актів суворо дотримуватись конституційних гарантій на підприємницьку діяльність та соціальний захист, проводити консультації з громадськістю та представниками бізнесу з усіх питань щодо встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, що місцева влада в більш як десяти великих містах України відмовилася втілювати рішення Кабміну про запровадження “карантину вихідного дня” із 14 листопада.
У суботу, 14 листопада, відбулися протести підприємців проти карантинних обмежень у Чернівцях, Житомирі тощо.

Читайте також:
Карантин вихідного: що закриють, що працюватиме. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна