У гуманітарній підгрупі ТКГ узгодили технічні деталі розблокування КПВВ на Донбасі

 

На позачерговому засіданні Гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, яке відбулося в четвер, 19 листопада, головною темою переговорів було розблокування роботи КПВВ у Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться в повідомленні української делегації в Тристоронній контактній групі в фейсбуці.

Сторони узгодили технічні деталі щодо розблокування Росією роботи КПВВ “Золоте” та “Щастя”. Робота в цьому напрямку триває.

“На жаль, попри пропозицію української делегації, представників ОБСЄ, МЗС Франції та ФРН, провести засідання політичної та безпекової груп російська сторона відмовилася”, – додали в українській делегації.

Чергове засідання Тристоронньої контактної групи, як зазначає українська сторона, планується на 24-25 листопада.

Як інформувала “Новинарня“, раніше у штабі ООС заявили, що з 10 листопада Україна відновлює пропуск громадян через всі сім КПВВ на Донбасі.
Серед них і два нових пункти пропуску “Щастя” і “Золоте”. Всі КПВВ будуть працювати за графіком з 8:00 до 16:00.

При цьому бойовики відмовилися відкрити пропуск через КПВВ “Щастя” і “Золоте”. Окупанти вважають, що відкриття цих КПВВ не було узгоджене з ними.

Після цього українська делегація в ТКГ звинуватила Росію у зриві відкриття нових КПВВ і заявила, що Україна, попри відмову бойовиків відновити пропуск людей через лінію розмежування, відкриє нові контрольні пункти в’їзду-виїзду “Щастя” та “Золоте” на Донбасі.

10 листопада Україна зі свого боку відновила роботу всіх семи контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду на Донбасі.

11 листопада під час засідання Тристоронньої контактної групи сторони обговорили розблокування роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на Донбасі, це мало відбутися до кінця тижня.

Читайте також:
У Новотроїцькому відкриють сервісний центр

Україна пропонує провести обмін полоненими до 24 грудня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна