Україна пропонує провести обмін полоненими до 24 грудня

 

Українська сторона на перемовинах у складі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі пропонує провести обмін ув’язненими особами до 24 грудня цього року.

Про це заявив радник з інформаційної політики ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу “Наш” у вівторок, 17 листопада.

“Ми пропонуємо обмін полоненими до 24 грудня, до Різдва”, – сказав він.

Арестович також розповів, що, за його даними, наразі триває “практична робота” з підготовки зустрічі у “нормандському форматі” на вищому рівні.

Нагадаємо, що українська делегація в ТКГ на засіданні 11 листопада закликала до кінця цього року повернути усіх взаємно утримуваних осіб.

Нагадаємо, перший у 2020 році обмін полоненими з ОРДЛО проходив на КПВВ “Майорськ” під Горлівкою (з “ДНР”) і на мості під Щастям (з “ЛНР”).
При цьому дотримувалися карантинні заходи: всі учасники обміну були в захисних масках, їх закликали дотримуватися необхідної соціальної дистанції.

У результаті обміну на підконтрольну Україні територію повернулися 20 громадян (з них двоє – військових).

Україна передала бойовикам “ДНР/ЛНР” загалом 14 осіб. Зокрема, сторона ОРДО отримала 10 своїх прибічників, ОРЛО – 4.

Попередній обмін утримуваними особами відбувся 29 грудня 2019 року на КПВВ “Майорське” в Донецькій області у форматі 76 на 123. Сепаратисти передали Україні 76 осіб – 12 військових і 64 цивільних.

Читайте також:
Списки на обмін поповнилися двома людьми, всього – 134 бранці, – Сущенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна