Кравчук закликав ОРДЛО провести обмін полоненими до новорічних свят

 

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук закликав повернути додому до Різдва та Нового року всіх утримуваних осіб.

Про це йшлося в середу, 11 листопада, під час чергового засідання ТКГ на рівні глав делегацій у режимі відеоконференції.

“Глава української делегації закликав повернути додому до Різдва та Нового року усіх взаємно утримуваних осіб, що стало б прикладом високої моралі та відповідальності учасників, ознакою їх прагнення домовитись і щодо решти позицій”, – йдеться в повідомленні української делегації за підсумками засідання.

У безпековому контексті українська делегація “продовжує наполягати” на початку гуманітарного розмінування.

Йдеться про заміновані дев’ятнадцять ділянок, серед них є кладовища, електромережі, об’єкти водопостачання, що знаходяться на лінії розмежування.

“Украй важливо почати розмінування до різкого погіршення погодних умов, яке унеможливить це фізично”, – цитує Кравчука пресслужба УкрТКГ.

Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератор робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи посол Яшар Халіт Чевік підтримав наміри сторін дотримуватися режиму припинення вогню.

“Пан Чевік відмітив, що режим припинення вогню у цілому зберігається вже сто вісім діб. Пан посол зазначив, що спостерігається зменшення кількості обстрілів та використання важкого озброєння (мінометів)”,  – додали в пресслужбі УкрТКГ.

Нагадаємо, перший у 2020 році обмін полоненими з ОРДЛО проходив на КПВВ “Майорськ” під Горлівкою (з “ДНР”) і на мості під Щастям (з “ЛНР”).
При цьому дотримувалися карантинні заходи: всі учасники обміну були в захисних масках, їх закликали дотримуватися необхідної соціальної дистанції.

У результаті обміну на підконтрольну Україні територію повернулися 20 громадян (з них двоє – військових).

Україна передала бойовикам “ДНР/ЛНР” загалом 14 осіб. Зокрема, сторона ОРДО отримала 10 своїх прибічників, ОРЛО – 4.

Попередній обмін утримуваними особами відбувся 29 грудня 2019 року на КПВВ “Майорське” в Донецькій області у форматі 76 на 123. Сепаратисти передали Україні 76 осіб – 12 військових і 64 цивільних.

Читайте також:
Списки на обмін поповнилися двома людьми, всього – 134 бранці, – Сущенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна