До кінця тижня окупанти мають розблокувати рух через КПВВ на Донбасі, – УкрТКГ

 

Під час засідання Тристоронньої контактної групи сторони обговорили розблокування роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на Донбасі.

Про це йшлося в середу, 11 листопада, під час чергового засідання ТКГ на рівні глав делегацій у режимі відеоконференції.

Як йдеться в заяві української делегації, Україна виконала свої зобов’язання та 10 листопада відкрила усі наявні КПВВ для руху людей та траспорту.

“Сторонам вдалося досягнути певного просування в обговоренні умов розблокування російською стороною роботи КПВВ. Ці умови суто технічні. Представники ОСБЄ закликали російську сторону відкрити зі свого боку КПВВ для руху транспорту та людей у найближчий час, до кінця цього тижня“, – повідомили про результати нинішніх перемовин в ТКГ.

Зазначається, що українська сторона внесла свої пропозиції щодо порядку вирішення технічних питань.

“Сподіваємося на швидку реакцію російської делегації”, – підкреслили в УкрТКГ.

Повідомляється також, що представники ОБСЄ підтримали пропозицію української делегації створити на КПВВ “зелені коридори” для малорухомих громадян, які зможуть без перешкод пересуватися поза загальною чергою та безперешкодно отримувати пенсії, соцвиплати, адміністративні та фінансові послуги.
Сторони почали опрацьовувати технічну сторону пропозиції.

Українська делегація в ТКГ підкреслила, що в “найближчий час вдасться забезпечити роботу КПВВ в обох напрямках”.

Читайте також:
Сепаратисти ОРДЛО не відкрили КПВВ зі свого боку. ФОТО, ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня, у штабі ООС заявили, що з 10 листопада Україна відновлює пропуск громадян через всі сім КПВВ на Донбасі.
Серед них і два нових пункти пропуску “Щастя” і “Золоте”. Всі КПВВ будуть працювати за графіком з 8 до 16.

При цьому бойовики відмовилися відкрити пропуск через КПВВ “Щастя” і “Золоте”. Окупанти вважають, що відкриття цих КПВВ не було узгоджене з ними.

Після цього українська делегація в ТКГ звинуватила Росію у зриві відкриття нових КПВВ і заявила, що Україна, попри відмову бойовиків відновити пропуск людей через лінію розмежування, відкриє нові контрольні пункти в’їзду-виїзду “Щастя” та “Золоте” на Донбасі.

10 листопада Україна зі свого боку відновила роботу всіх семи контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду на Донбасі.

Читайте також:
Зеленський перед відкриттям оглянув КПВВ “Щастя” на Луганщині. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна