“Освистали голос розуму й затравили”: Сивохо про звільнення Фокіна з ТКГ. ВІДЕО

 

Колишній радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Сивохо підтримав нещодавно звільненого з посади заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна.

Про це Сивохо нещодавно заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Він вважає, що через звільнення Фокіна “нічого неочікуваного не відбулося”.

“Знову травлять, вульгарно й мерзенно. Як і вульгарні й мерзенні ті, хто це організував. Мені це знайомо. Вкотре голос розуму закричали й освистали”, – говорить колишній радник секретаря РНБО.

Також він сказав, що через відсутності плану “б” “ми йдемо своїм шляхом”.

“Вітольдові Павловичу, звісно, великий респект за позицію. Хочу подякувати тим, хто повернув Фокіна в активну політику. Спасибі, що зробили йому хороший піар. Тепер в команді миру з’явився ще один досвідчений й сильний гравець”, – зазначив Сивохо.

Нагадаємо, 29 вересня під час розмови з народними депутатами на засіданні комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Вітольд Фокін сказав: “Ніякого підтвердження, що на Донбасі йде війна між Росією і Україною, поки що я не бачу”.

Цього ж дня комітет Верховної Ради вирішив ініціювати ухвалення постанови, в якій закликати президента Володимира Зеленського припинити перебування Вітольда Фокіна в делегації України для участі у Тристоронній контактній групі.

30 вересня президент України Володимир Зеленський вивів зі складу делегації України в ТКГ та увільнив від виконання обов’язків першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна.

Як інформувала “Новинарня“, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи з питань врегулювання на Донбасі.
30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в ТКГ.
31 липня Кравчук заявив, що учасником ТКГ може стати перший прем’єр-міністр України, 87-річний Вітольд Фокін.
18 серпня президент Зеленський призначив Фокіна заступником голови української делегації в ТКГ.

Опозиція активно виступала за усунення Кравчука і Фокіна з ТКГ через їхню риторику, що йде в розріз із державними інтересами України та спрямована на “мир будь-якою ціною”.

Читайте також:
“Просто три букви”: ексрадник секретаря РНБО Сивохо розкритикував підсилення ТКГ журналістами-переселенцями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна