Зеленський призначив Кравчука головою української делегації у ТКГ

доповнено

Президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі із мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Як передає “Новинарня“, відповідний указ опублікований на сайті офісу президента в четвер, 30 липня.

В документі також мовиться про “виведення зі складу делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми, увільнивши його від виконання обов’язків глави делегації”.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

“Якщо я зможу, а я хочу цього, щось зробити, щоби прискорити мир на Донбасі, я це робитиму до останнього подиху”, – сказав Леонід Кравчук.

За його словами, “робота, яка триває зараз щодо підготовки берлінської зустрічі в “нормандському форматі” – це постійна ініціатива президента Володимира Зеленського”.

Кравчук вважає, що заради врегулювання ситуації на Донбасі Зеленський не боїться ухвалювати непопулярні рішення.

“На цю тему глава держави говорить, так, важливо, що ухвалили документ про “тишу”, але нехай його підпишуть голови “четвірки”. Нам потрібно згуртуватися всім: Україні, тим країнам Європи, які справді сповідують принципи міжнародного права, суверенітету, незалежності, які бачать, як Україна б’ється, страждає за те, щоб відстояти свою землю”, – вважає новий голова української делегації в ТКГ.

Кравчук також відзначив важливість об’єднання всіх всередині України.

“Тим, хто бачить у цьому тільки якісь негативи, необхідна сила волі, мужність і зрозуміти, що ти – держава, і ти служиш народу, народ тебе призвав. Філософи кажуть, мовляв, що яскравіше горить людина, то швидше вона згорає, але щоб згоріти – потрібно світитися. Мусимо шукати шлях та об’єднуватися”, – сказав він.

Нагадаємо, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи.
Президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма вдруге став на чолі української делегації в ТКГ із мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.
Із 20 травня у засіданнях ТКГ замість Леоніда Кучми брав участь віцепрем’єр Олексій Резніков.

29 липня президент Зеленський заявив, що новим головою делегації України в ТКГ може стати чинний перший заступник голови української делегації, віцепрем’єр Олексій Резніков, а також перший президент України Леонід Кравчук.

Читайте також:
Учора представники ОРДЛО в ТКГ влаштували чергову істерику, але були послані за відомою адресою, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна