Зеленський про ТКГ: делегати ОРДЛО не повинні мати паспортів РФ, замість Кучми буде Резніков

 

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна може вести переговори з представниками тимчасово окупованих територій Донбасу на рівні Тристоронньої контактної групи в Мінську за умови, що вони мають лише українське громадянство.

Про це глава держави розповів у середу, 20 травня, на пресконференції біля Маріїнського палацу в Києві, приуроченій до річниці його перебування на посаді.

Президент нагадав, що Україна показала, що на засіданнях ТКГ є представники “ДНР/ЛНР” із російськими паспортами.

“Вони там не можуть знаходитись. Ми можемо говорити з представниками тимчасово окупованих територій, але вони повинні всі бути громадянами України”, – сказав Зеленський.

Президент заявив, що станом на сьогодні вдалося перезавантажити “мінську групу” (українську сторону в ТКГ) та “додати статусу” до мінського процесу.

Відповідаючи на запитання, чому від березня в засіданнях ТКГ не бере участь голова української делегації Леонід Кучма, Зеленський сказав, що експрезидент звертався до нього з проханням припинити його участь у мінській групі.

З цього приводу рішення ще не ухвалене. Але в українській делегації замість Кучми активно працює віцепрем’єр Олексій Резніков.

“Дійсно, Леонід Данилович пропонували, щоби ми все передали Резнікову”, – зазначив президент, додавши, що ця ідея з’явилася після того, як Резніков повноцінно увійшов у мінський процес.

Наразі Зеленський попросив Кучму залишитися в ТКГ, доки група буде оновлена також із російського боку.

“Я його (Кучму) попросив, щоб із російської сторони також був оновлений склад. Давайте дочекаємося, і потім ви вирішите – якщо ви втомлені за багато років вашої складної праці, то будемо вам дякувати, з шаною і з повагою”, – сказав Зеленський.

Читайте також:
Спостерігач від Луганська в ТКГ Дейнего має громадянство Росії, – ЗМІ

Глава “МЗС ДНР” підтвердила наявність у неї громадянства Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна