Спостерігач від Луганська в ТКГ Дейнего має громадянство Росії, – ЗМІ

 

Так званий “міністр закордонних справ” сепаратистського угруповання “ЛНР” Владислав Дейнего, який бере участь у переговорах Тристоронньої контактної групи, має російське громадянство, і представникам України в ТКГ про це відомо.

Про це заявив головний редактор видання “Новости Донбасса” Олексій Мацука.

Журналіст із Донеччини оприлюднив фото російського паспорта Дейнего.

Фото: ФБ Олексій Мацука

“Фотокопію його російського паспорта мені показав віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і учасник переговорів Тристоронньої контактної групи Олексій Резніков. Український представник також продемонстрував цю фотокопію під час переговорів ТКГ, які проходили 14 травня у відеоформаті”, – написав Мацука у фейсбуці.

Він нагадав, що так звані “запрошені” від ОРЛО Владислав Дейнего та ОРДО – Наталя Ніконорова приєдналися до відеоконференції ТКГ після 15:00 14 травня. Перед цим українська сторона повідомила представникам Росії про те, що Україні відомо, що так звані “запрошені” з боку сепаратистів є громадянами РФ.

Таку саму інформацію підтвердило агентству “Інтерфакс-Україна” джерело в українській делегації.

Як відомо, раніше стало відомо, що в Київ планує консультації з “представниками громадянського суспільства” ОРДЛО, які мають один паспорт.

Читайте також:
Оновлена делегація України вперше засідала в ТКГ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна