Фокін заявив, що не бачить війни між Україною та Росією

 

Експрем’єр-міністр та перший заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін заявив, що не бачить альтернативи мінським угодам, хоча має багато нарікань на цей документ.

Про це він сказав у вівторок, 29 вересня, під час розмови з народними депутатами на засіданні комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

“Я дійшов висновку, що альтернативи мінським угодам на сьогоднішній день не існує. Хоча, як буде видно далі з моєї розмови, дуже багато суттєвих і обгрунтованих нарікань на цей документ у мене є”, – сказав Фокін, якого цитує УНН.

Також, відповідаючи на запитання одного із народних депутатів, він заявив, що “поки не бачить війни між Росією та Україною”.

“Я не політик і зробити якесь визначення цього я не можу. Ніякого підтвердження, що на Донбасі йде війна між Росією і Україною поки що я не бачу”, – цитує Фокіна видання “Новости Донбасса”.

Але він відзначив, що незаконні збройні формування на Донбасі підтримує Росія.

Фокін також заявив, що ніколи не був і не буде ворогом Росії, він залишається громадянином України.

“Я ніколи не був і не буду ворогом Росії, як не буду ворогом Ізраїлю, Польщі, Угорщини та інших країн. Бо я був, є і залишаюся до смерті відданим громадянським чиновником чи громадянином України. І інтереси України для мене були і є понад усе. Тому якщо комусь прикортить назвати мене російським агентом прошу зважати на те, що це буде чергова неправда”, — сказав Фокін.

Як відомо, перший заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін приїхав на засідання Комітету Верховної Ради.

Проходячи повз змінальні групи та журналістів інформаційних агентств, які працюють біля дев’ятого під’їзду парламенту по вулиці Грушевського,18/2, Фокін не став відповідати на запитання представників ЗМІ, які цікавилися, про що саме він планує говорити на засіданні комітету. Натомість він сказав: “Зіркою став. Не очікував навіть”, передає “Укрінформ”.

На засіданні, що розпочалося о 15:00, члени профільного комітету мають намір заслухати позицію Фокіна, яку той висловлював у засобах масової інформації 29 серпня 2020 року та яка викликала значний суспільний резонанс.

На засідання комітету також запрошено главу делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука, представників депутатських фракцій (груп) Парламенту, офісу президента України, РНБОУ, СБУ, ЦВК, КМУ та інших центральних органів виконавчої влади.

Читайте також:
Глава МЗС відреагував на заяви Фокіна про Донбас

Як інформувала “Новинарня“, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи з питань врегулювання на Донбасі.
30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в ТКГ.
31 липня Кравчук заявив, що учасником ТКГ може стати перший прем’єр-міністр України, 87-річний Вітольд Фокін.
18 серпня президент Зеленський призначив Фокіна заступником голови української делегації в ТКГ.

Опозиція виступає за усунення Кравчука і Фокіна з ТКГ через їхню риторику, що йде в розріз із державними інтересами України та спрямована на “мир будь-якою ціною”.

Читайте також:
Єрмак відреагував на заяви Фокіна щодо автономії для всього Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна