Він додав, що Євросоюз надав Україні підтримку для боротьби з COVID-19 у розмірі майже 200 мільйонів євро.

“І це найбільша фінансова допомога, яка була надана нашим східним партнерам”, – зауважив очільник дипломатії ЄС.

За словами Борреля, пандемія коронавірусного захворювання погіршила гуманітарну ситуацію на сході Україні.

“Для того, щоб вирішити конкретно саме ці питання на сході, Європейський Союз разом з країнами-членами виділив 155 мільйонів євро допомоги.

Ми є найбільшим надавачем гуманітарної допомоги, але ЄС надає цю допомогу не тому, що він є якимсь благодійним фондом чи неурядовою організацією. Ми є політичною інституцією, і ми це робимо тому, що це наш спільний інтерес – коли ми допомагаємо Україні, ми допомагаємо собі, оскільки твердо зацікавлені в тому, щоб була процвітаюча, демократична і стабільна Україна”, – запевнив Боррель.

Читайте також:
В Україну прибув Високий представник ЄС Жозеп Боррель, у планах – візит на Донбас

25 серпня Верховна Рада ратифікувала Меморандум про взаєморозуміння між Україною та Європейським Союзом про отримання макрофінансової допомоги ЄС у сумі до 1,2 млрд євро.

Відповідно до умов Меморандуму, Україна зобов’язалася провести конкурсний відбір на посади керівників Державної податкової і митної служб після закінчення карантину, ліквідувати Державну фіскальну службу й ухвалити в першому читанні проєкт закону про створення нового агентства для розслідування серйозних економічних і фінансових злочинів.

14 вересня ратифікацію меморандуму схвалив президент Володимир Зеленський.

Читайте також:
Зеленський замовив слово главі Єврокомісії про інтеграцію в ЄС та другий транш допомоги