Україна підписала з ЄС угоду про отримання €1,2 млрд допомоги

 

Україна підписала меморандум із Європейським Союзом про отримання макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро.

Угоду про взаєморозуміння та кредитне співробітництво укладено між Україною, НБУ та ЄС,  інформує Урядовий портал в четвер, 23 липня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що меморандум про п’яту програму макрофінансової допомоги передбачає річний термін, а сам кредит надається на 15 років, до 2035 року. Відсоток за користування коштами становить 0,125% річних.

За словами Шмигаля, макрофінансова допомога буде витрачатися на підтримку макрофінансової стабільності України та продовження структурних реформ.

1,2 млрд євро для України – це найбільший транш Єврокомісії в межах “виняткової” програми макрофінансової допомоги, яка передбачена для десяти країн і спрямована на подолання негативних наслідків пандемії, написав Шмигаль у фейсбуці.

Перший транш у розмірі 600 млн євро Україна отримає відразу після ратифікації документа Верховною Радою.

Щоб отримати другий транш, Україна має виконати низку вимог, які стосуються медичних закупівель, управління ДП “Державні закупівлі”, продовження реформи податкової та митної служб. Передбачені й питання судової реформи та продовження реформи державної служби.

Також держава повинна покращити бізнес-клімат, зокрема, продовжити розширення повноважень приватних виконавців, провести поетапну ліквідацію податкової поліції та створити Бюро фінансових розслідувань, провести реформу корпоратизації, створити незалежні наглядові ради у топ-10 держпідприємств.

Читайте також:
США надасть Україні на розвиток кібербезпеки $38 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна