США нададуть Україні на розвиток кібербезпеки $38 млн

 

США надасть Україні 38 мільйонів доларів технічної допомоги на розвиток кібербезпеки.

Про це в середу, 22 липня, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у телеграмі.

“США підтримає розвиток кібербезпеки в Україні. Бюджет міжнародної технічної допомоги становить 38 млн доларів”, – написав урядовець.

За словами міністра, нещодавно проєкт остаточно зареєстрували у Кабінеті Міністрів. Бенефіціаром проєкту визначено Міністерство цифрової трансформації.

Федоров зазначив, що США є одним зі світових лідерів у сфері кібербезпеки і залучення їх експертизи та досвіду важливі.

“Протистояння країн вже давно перейшло в кіберпростір, і ми постійно відчуваємо негативну кіберактивність північного сусіда, тому маємо гідно протистояти такій агресії”, – наголосив Федоров.

Він також зазначив, що днями почалася активна фаза реформи кібербезпеки в Україні. Так, за інформацією міністра, було змінено керівництво Держспецзв’язку та розпочато розбудову державного кіберцентру.

“Має піти в небуття КСЗІ (марний папірець на п’ять років) й інші стандарти безпеки 90-х та натомість з’явитися сучасні моделі побудови й постійної підтримки безпеки ІТ-систем. Ми маємо нарешті визначитися із підходами та вимогами до захисту критичної інфраструктури та багато іншого. І новий проєкт має на меті підтримати всі ці надважливі завдання”, – зазначив міністр.

Федоров також додав, що у рамках проєкту Мінцифри планує активно працювати з бізнесом та залучати найкращу міжнародну й українську експертизу.

Читайте також:
США звинуватили Китай у спробі крадіжки даних про вакцину від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна