США звинуватили Китай у спробі крадіжки даних про вакцину від COVID-19

 

Міністерство юстиції США звинуватило Китай у сприянні двом хакерам, що зламали комп’ютерні системи сотень урядових і приватних організацій.

Про це поінформувала пресслужба Мін’юсту США у вівторок, 21 липня.

“Тепер Китай разом із Росією, Іраном і Північною Кореєю посів своє місце в цьому ганебному клубі країн, які надають притулок кіберзлочинцям в обмін на їхню готовність попрацювати на користь держави”, – заявив помічник генпрокурора з питань національної безпеки Джон С. Демерс.

Упродовж останніх десяти років хакери Лі Сяоюй і Донг Цзяжі проводили зломи в країнах із високотехнологічною промисловістю, включаючи США, Австралію, Бельгію, Німеччину, Японію, Литву, Нідерланди, Іспанію, Південну Корею, Швецію і Велику Британію.

Зловмисники були націлені на інформацію з медичного обладнання та фармацевтики, машинобудування, оборони, бізнесу, освітнього софту.

Як йдеться в заяві, обвинувачені діяли як із метою власної вигоди, так і за дорученням китайської влади. Зокрема, вони вкрали терабайт даних, які загрожують безпеці США.

Крім того, за даними Мінʼюсту, зовсім недавно обвинувачені вивчали уразливі місця в комп’ютерних мережах компаній, які розробляють вакцини проти COVID-19, технології тестування і методи лікування.

Хакерів звинувачують за одинадцятьома пунктами, зокрема в змові з метою здійснення кібершахрайства і викраденні комерційної таємниці.

Читайте також:
Хакери розкрили дані понад тисячі членів і працівників Європарламенту

Коронавірус і соцмережі: як антивакцинатори використовують пандемію для просування своїх ідей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна