Зеленський замовив слово главі Єврокомісії про інтеграцію в ЄС та другий транш допомоги

 

Президент Володимир Зеленський та глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорили підготовку до 22-го саміту “Україна–ЄС”, що має відбутись 1 жовтня, та перспективи економічної інтеграції.

Про це в п’ятницю, 28 серпня, повідомила пресслужба глави держави.

У телефонній розмові Зеленський наголосив, що українська сторона налаштована на тісну взаємодію з інституціями ЄС, щоб забезпечити максимальну результативність саміту.

Співрозмовники обмінялися думками з основних питань порядку денного “Україна–ЄС” та подальших кроків, необхідних для зміцнення стратегічного партнерства й поглиблення економічної інтеграції між Україною та Європейським Союзом.

Глава держави висловив сподівання, що спільна заява за підсумками саміту відображатиме високий рівень амбіцій України та ЄС щодо подальшої розбудови відносин.

“Україна і ЄС, попри об’єктивні труднощі, пов’язані з пандемією COVID-19, продовжують економічну інтеграцію та зміцнюють стратегічне партнерство. Найближчим часом Верховна Рада ухвалить низку законів щодо виконання Угоди про асоціацію. Під час саміту Україна буде готова обговорити прогрес у виконанні Угоди та ключових реформ”, – сказав Зеленський.

Своєю чергою Урсула фон дер Ляєн наголосила на підтримці інтеграції України до Європейського Союзу.

Під час телефонної розмови глава держави відзначив важливість рішення ЄС щодо надання Україні макрофінансової допомоги в обсязі 1,2 млрд євро для підтримки макроекономічної стабільності та процесу реформ в державі. Було висловлено сподівання, що перший транш обсягом 600 млн євро буде виділений найближчим часом без додаткових умов.

“Уряд України вже розпочав роботу над виконанням умов Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та ЄС, щоб уже до кінця цього року можна було отримати другий транш макрофінансової допомоги“, – зазначив президент.

Читайте також:
Єврокомісія вирішила надати Україні 1,2 млрд євро для подолання коронавірусної кризи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна