Доба ООС: ворог стріляв із гранатомета в районі Кам’янки

 

Протягом 7 вересня збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню на Донеччині.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.

“Зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета ворог здійснив поодинокі провокативні постріли в бік позицій українських воїнів поблизу населеного пункту Кам’янка, що на Донеччині”, – йдеться у ранковому зведенні.

Вогневі провокації противника не загрожували нашим захисникам.

Українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували.

Бойових втрат, внаслідок пострілів, серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Від початку поточної доби, станом на 7:00, на ділянках відповідальності наших підрозділів порушень повного і всеосяжного режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

По всій лінії розмежування спостерігалася тиша.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які зміни оперативної обстановки та підступні дії противника.

Нагадаємо, 6 вересня на Донбасі бойовики порушили режим “тиші”, вчинивши прицільні обстріли. Внаслідок цього один український військовий був поранений біля Красногорівки на Донеччині, ще один воїн загинув біля Причепилівки Новоайдарського району на Луганщині.
Причепилівка – село, що сусідить із Кримським.

Раніше цього дня стало відомо, що двоє військовослужбовців ЗСУ, які під час гасіння пожежі в зоні ООС виявилися відрізані вогнем від решти особового складу, загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої на мінному полі противника.

7 вересня помер один із двох військовослужбовців, які напередодні підірвалися на невідомому вибуховому пристрої у районі селища Новгородське на Донеччині. Армійці прямували на гасіння пожежі на машині-“поливалці”.

Як писала “Новинарня“, 22 липня Тристороння контактна група (Україна, Росія, ОБСЄ) на відеоконференції досягнула домовленостей “стосовно додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню”. Офіс президента України назвав ці домовленості “проривом”.

“Всеосяжне, стійке та безстрокове перемир’я” почалося з 00:01 (за київським часом) 27 липня 2020 року. Воно має виконуватися керівництвом Збройних сил України та керівництвом збройних формувань ОРДЛО “на весь період до повного всеосяжного врегулювання конфлікту”.

Президент Володимир Зеленський закликав усіх лідерів країн “нормандського формату” зафіксувати цю угоду про припинення вогню.

“Перемир’я” має ширші обмеження, ніж попередні подібні “режими тиші” – заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, інженерне облаштування позицій, використання будь-яких видів літальних апаратів сторін; застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню тощо. Уперше для спостереження за дотриманням “режиму тиші” в підрозділи відряджені офіцери зі штабів із досвідом миротворчих операцій.

Протягом серпня, у час дії “перемир’я”, командування відзначило відсутність бойових втрат (загиблих) з боку українських військ. Це був перший місяць з початку війни без загиблих із українського боку.

Читайте також:
“Скільки протримається перемир’я? На все воля Божа”. Репортаж із Південного під Горлівкою. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна