Суд обрав запобіжні заходи всім підозрюваним у нападі на автобус “силового крила ОПЗДЖ”

 

Київський районний суд Харкова обрав запобіжні заходи всім 16 підозрюваним у нападі на мікроавтобус із представниками “силового крила ОПЗЖ” біля міста Люботин. Їх арештували на 60 діб без права внесення застави.

Про це 30 серпня повідомила пресслужба поліції Харківської області.

Зазначається, що підозрювані будуть перебувати під вартою без права внесення застави.

Судові засідання щодо визначення запобіжних заходів тримали два дні.

Читайте також:
Напад на автобус “силового блоку ОПЗЖ”: поліція оголосила підозри

Як інформувала “Новинарня“, 27 серпня близько 19:10 на трасі біля міста Люботин під Харковом невідомі автомобілем “Міцубісі” заблокували рух мікроавтобуса “Мерседес”, у якому перебували учасники так званого “силового крила ОПЗЖ” – “Патріоти за життя”, та змусили його зупинитися. Після цього з “Міцусібі” вийшли кілька осіб і з травматичної зброї обстріляли мікроавтобус, після чого втекли на своєму авто.

На опублікованому в соцмережах відео видно, як мікроавтобус закидують фаєрами, б’ють його пасажирів ногами та кийками.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що 14 нападників затримали. Ще п’ятьох затримали наступного дня.

За фактом нападу поліція відкрила два кримінальні провадження: за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 15, п. 1,7,12 ч.2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань, вчинено за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Один із лідерів “силового крила ОПЗЖ”, нардеп Ілля Кива заявляв, нібито двоє людей з автобуса загинули. Ця інформація, яку поширили інші члени “ОПЗЖ” і пропагандист Анатолій Шарій, виявилася фейком.

Внаслідок нападу постраждали четверо осіб. Один з постраждалих отримав струс мозку, інші – різні поранення від гумових куль. Трьох постраждалих прооперували у лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Стан усіх потерпілих задовільний.

Ілля Кива звинуватив у нападі представників “Національного корпусу”. У цій політичній силі заявили про свою непричетність до події, назвали організацію “За життя” “злочинним угрупованням” та звинуватили самого Киву в причетності до організації нападу на трасі.
При цьому члени “Нацкорпусу” підтримували затриманих під час суду.

Читайте також:
Нардепи вимагають у СБУ покарати Киву за вислови про Львівщину як “колиску фашизму”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна