Стрілянина на трасі Київ-Харків: четверо поранених, правоохоронці затримали 14 осіб

 

Внаслідок інциденту на трасі “Київ-Харків”, що трапився ввечері 27 серпня, затримали 14 людей за фактом замаху на вбивство пасажирів автобуса на дорозі в Харківській області.

Про це повідомила пресслужба офісу генерального прокурора.

Автомобілі, на яких рухалися нападники, встановили на АЗС поблизу Краснограда.

“За попередньою інформацією, невідомі напали на автобус, що перевозив представників громадської організації, біля міста Люботин Харківської області. Автобус наздогнали декілька автомобілів, зупинили його шляхом блокування руху, пошкодили, розбивши скло та здійснили постріли з пістолета з гумовими кулями. Внаслідок події четверо пасажирів отримали тілесні ушкодження та доставлені до лікарні. У потерпілих вогнепальні поранення кінцівок та забої”, – йдеться в повідомленні.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав затриманих “зайчиками” “з мускулами і без мозку”.

“Зайчики” в ряд – затримані з мускулами і без мозку, стріляли в таких же, що їхали з політичних гастролей. Ніхто не загинув, легкі поранення, але кожного з учасників цих провокацій очікує жорстка реакція. Політикам: той, хто сіє насильство, отримає по лобу від Держави, без політики”, – написав урядовець у твіттері.

Його заступник Антон Геращенко вважає, що ця стрілянина – “конфлікт між двома групами прихильників різних політичних сил”, і заявляє, що всіх винних у застосуванні насильства буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 27 серпня на трасі “Київ-Харків” обстріляли мікроавтобус з соратниками депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киви, представниками організації “Патріоти – За життя”. У транспорті перебували понад два десятки людей.

На під’їзді до Харкова кілька автомобілів заблокували Mercedes та примусово його зупинили. В поліції зазначили, що “після цього з автомобіля Mitsubishi вийшли кілька людей і з травматичної зброї обстріляли мікроавтобус, згодом зникли на своєму автомобілі”.

Головний лікар харківської лікарні швидкої та невідкладної допомоги Андрій Соцький тоді підтвердив, що постраждалих четверо, їхній стан задовільний, всі вони перебувають у звичайних палатах.

Нардеп Ілля Кива заявив, що підозрює в причетності до інциденту партію “Національний корпус”.

Водночас у “Нацкорпусі” відповіли, що ані партія, ані полк “Азов” “не причетні до побиття тітушок Іллі Киви на трасі “Київ-Харків” та назвали Киву “психічно нездоровою особою з діагнозом “психопат”, яка не зупиниться ні перед чим задля досягнення своїх злочинних цілей”.

Поліція відкрила дві кримінальних провадження, зокрема за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 15 п. 1,7, 12; ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
На Полтавщині розстріляли автомобіль, є загиблий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна