У Бресті в котельні виявили залишки спалених бюлетенів з голосами за Тіхановську, – ЗМІ

 

Влада Білорусі знищує бюлетені з президентських виборів, що відбулися в країні 9 серпня. В одній з котелень Брест виявили залишки спалених документів, де громадяни проголосували за Світлану Тіхановську.

Про це в суботу, 15 серпня, йдеться в повідомленні опозиційного телеграм-каналу NEXTA Live.

Зазначається, що влада розглядає можливість повторного підрахунку голосів і посилено готується до цього.

У рамках підготовки до перерахунку деякі бюлетені вирішили знищити. Таким чином, у котельні Бреста виявили залишки спалених бюлетенів.

Фото: NEXTA Live

Фото: NEXTA Live

Тому, як передбачається, влада повідомить про неможливість перерахунку і “продемонструє акуратно складені стопки бюлетенів, заповнених у виконкомах”.

Нагадаємо, після закінчення голосування на президентських виборах 9 серпня в Мінську та інших містах Білорусі почалися мітинги та сутички противників чинного глави держави Олександра Лукашенка з міліцією.

10 серпня ЦВК оприлюднила перші результати виборів: за Лукашенка буцімто віддали свої голоси 80,23% виборців, за Світлану Тіхановську — 9,9%.
Противники Лукашенка заявляють про грубу фальсифікацію та підробку результатів голосування і показують, що на багатьох дільницях насправді перемогла Тіхановська.

Світлана Тіхановська подала в Центральну виборчу комісію скаргу з вимогою провести повторний підрахунок голосів, але під тиском виїхала до Литви.

Силовики застосовують світлошумові гранати, кийки, сльозогінний газ, по-звірячому б’ють громадян кийками. З боку протестувальників – сотні поранених. Опозиціонери використовують “коктейлі Молотова”, спрямовані салютні установки, будують барикади й намагаються відбивати в міліції затриманих.
Відомо вже про трьох загиблих громадян. Число затриманих сягає семи тисяч.

10 серпня на великому заводі БМЗ у Гомельській області почався страйк через результати виборів. Протестувальники ініціювали загальнонаціональний страйк. До нього приєднуються деякі підприємства, ринки тощо.

14 серпня ЦВК Білорусі офіційно назвала Олександра Лукашенка переможцем виборів (80,1% голосів). Тоді в Мінську біля будівлі уряду зібралися кілька тисяч людей.

Читайте також:
Лукашенко хоче “зв’язатися з Путіним”, щоб разом захистити Білорусь “від агресії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна