На Донбасі поранені четверо українських військових

 

Збройні формування Російської Федерації від початку доби, станом на  17:00, сім разів обстріляли українські позиції на Донбасі, четверо бійців зазнали поранень.

Про це у вівторок, 7 липня, інформує пресслужба штабу ООС.

“7 липня збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню, зокрема й і з озброєння, яке давно мало би бути відведеним від лінії бойового зіткнення. За поточну добу внаслідок ворожих обстрілів четверо військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно доставлено до лікувального закладу та надано невідкладну допомогу лікарів. Стан здоров’я кожного українського захисника задовільний”, – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) ворог застосував заборонені Мінськими домовленостями зразки озброєння на підступах до Новотошківського.

На цій ділянці фронту противник понад півтори години здійснював обстріли українських позицій з артилерійських систем калібру 122 мм, 120-ти та 82-х мм мінометів, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) загарбники з гранатометів різних систем та стрілецької зброї провокували українських захисників біля Старогнатівки і Водяного.

Неподалік Богданівки окупанти вели вогонь з протитанкового ракетного комплексу, а поблизу Авдіївки двічі задіяли гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Як інформувала “Новинарня“, протягом минулої доби ОСи знищили вісьмох окупантів, бліндаж і дві САУ противника.

Читайте також:
“Тут усе пронизано мужністю”: у Слов’янську відзначили шосту річницю визволення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.