Під Печерським судом мітингували на підтримку Порошенка. ФОТО

 

На акції під Печерським судом на підтримку п’ятого президента Петра Порошенка виступили  громадські активісти, учасники війни проти російської агресії, волонтери.

Про це в середу, 1 липня, передає телеканал “Прямий”.

Перед початком засідання суду Петро Порошенко заявив, що переслідування за діяльність, спрямовану на зміцнення обороноздатності держави та захист України від російської агресії – це реалізація кремлівського сценарію. Він також наголосив, що не дозволить здати національні інтереси України.

Слово мали також соратники п’ятого президента.

“І знову як було при Януковичу – знову замовні справи, знову продажні суди. Але кожен зрадник повинен знайти свій вирок. Це наша відповідальність перед нащадками – щоб ніколи не відроджувалось продажне правосуддя, ніколи не відроджувалася зрада. Прийшов час всім патріотам і відповідальним українцям єднатися”, – зазначив Олександр Турчинов, який день тому заявив, що очолює штаб партії “Європейська солідарність”.

“Ми приїхали сьогодні зі всіх куточків України, бо ми розуміємо – сьогодні ця атака не тільки на Петра Порошенка. Сьогодні ця атака на всіх українців, які в 2014 році захищали Україну від російської агресії. Вони відкрили справи проти багатьох… Ті ж самі люди, які за Януковича знищували опозицію, сьогодні знищують Порошенка і нашу команду”, – говорить народний депутат з фракції “Європейська солідарність” Андрій Парубій.

“Ця “портновщина”, яку нам намагаються нав’язати, немає жодного відношення до права, а тим більше до справедливості. Влада провалила все, що могла, і опустилася до загравань з реваншистами та політичних переслідувань”, – заявив ветеран АТО, активіст і блогер Валерій Прозапас.

Фоторепортаж Олени Максименко з акції протесту під судом:

акція підтримки Порошенка 5 акція підтримки Порошенка 8 акція підтримки Порошенка 12 акція підтримки Порошенка 13 акція підтримки Порошенка 1 акція підтримки Порошенка 2 акція підтримки Порошенка 3 акція підтримки Порошенка 4 акція підтримки Порошенка 6 акція підтримки Порошенка 7 акція підтримки Порошенка 9 акція підтримки Порошенка 10 акція підтримки Порошенка 11
<
>

Читайте також:
Від ДБР до суду: в центрі Києва пройшов марш на підтримку Порошенка

Нагадаємо, 10 червня, Петрові Порошенку вручили підозру в Державному бюро розслідувань у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Сталося це тоді, коли експрезидент прийшов на допит у ДБР.
Вручити підозру хотів представник офісу генпрокурора, який не представився.
Порошенко та його захисники називають такі діями незаконними, посилаючись на те, що повідомляти про підозру народному депутату має генеральний прокурор.

Глава ОГП Ірина Венедіктова переконує, що генпрокурор має всі законні підстави доручити іншим прокурорам здійснити письмове повідомлення про підозру. За її словами, це передбачено частиною 2 статті 481 Кримінального процесуального кодексу.
30 червня вона опублікувала спеціальне відео, щоб довести правильність підозри Порошенку.

18 червня Печерський райсуд Києва почав розгляд щодо запобіжного заходу для Петра Порошенка в цій справі, однак переніс засідання на 1 липня (через смерть та похорон батька Порошенка).

Слідство підозрює, що у 2018 році, будучи президентом, Порошенко “шляхом видання явно злочинного наказу схилив” військову посадову особу – голову СЗР Єгора Божка – “до перевищення ним влади і службових повноважень”, тобто до призначення Семочка.

Початково офіс генерального прокурора України подавав до Печерського районного суду Києва клопотання щодо застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 10 млн грн.

Читайте також:
Прокуратура просить не арештовувати Порошенка, а відпустити під особисте зобов’язання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна