Суд відклав розгляд клопотання про запобіжний захід Порошенку

доповнено

Печерський райсуд Києва відклав на 1 липня розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання п’ятому президенту Петру Порошенку.

Таке рішення на засіданні в четвер, 18 червня, зачитав слідчий суддя Сергій Вовк.  

Розгляд клопотання призначений на 14:00 1 липня, оголосив суддя Вовк.

Під час засідання прокуратура змінила своє клопотання і просила обрати Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання замість взяття під варту з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави. Суддя задовольнив клопотання прокурора.

Він також хотів надати час захисту на ознайомлення зі зміненим клопотанням, проте адвокати відмовилися. Тоді суддя переніс судове засідання, на якому мають уже по суті розглянути клопотання прокурора.

Водночас захист Порошенка виступив проти перенесення засідання.

Адвокат Ілля Новіков сказав, що нове клопотання може буде підставою, щоб відкласти засідання, чого захист не хоче, передає “Українська правда”.

Із боку слідства та прокуратури участь у засіданні брали шестеро осіб.

Коментуючи змінене клопотання про запобіжний захід, Петро Порошенко назвав це “спробою хабаря”.

“Вони намагалися дати нам хабаря: замінити арешт із триманням під вартою. Вони сказали про те, що достатньо їм, виявляється, особистого зобов’язання. Ні, Порошенко хабарів не брав, не бере і брати не буде. Тим більше, що вони це роблять для того, щоб вилучити паспорт і не дати можливість мобілізувати світ на підтримку України так, як ми це робили п’ять років моєї каденції”, – заявив Порошенко на мітингу під судом.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні офіс генерального прокурора України подав до Печерського районного суду Києва клопотання щодо застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 10 млн грн.
Адвокат Ілля Новіков заявив, що Порошенко з’явиться на судове засідання щодо розгляду клопотання про застосування до нього запобіжного заходу 18 червня, попри похорон батька.

10 червня Порошенку оголосили про підозру у Державному бюро розслідувань за дорученням генерального прокурора Ірини Венедіктової.
Вручена підозра стосується справи про можливе незаконне призначення на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.

Слідство підозрює, що у 2018 році, будучи президентом, Порошенко “шляхом видання явно злочинного наказу схилив” військову посадову особу – голову СЗР Єгора Божка – “до перевищення ним влади і службових повноважень”, тобто до призначення Семочка.

Читайте також:
Суд обирає запобіжний захід Порошенку: під приміщенням зібрався мітинг. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна