Офіс генпрокурора проситиме арештувати Порошенка з альтернативою 10-мільйонної застави

 

Офіс генерального прокурора подав до суду клопотання про взяття п’ятого президента Петра Порошенка під варту з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави у справі щодо призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Таку інформацію повідомили в пресслужбі ОГП журналістам “Української правди” у вівторок, 16 червня.

“Офіс генерального прокурора клопотатиме перед судом про взяття п’ятого президента Петра Порошенка під варту з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави”, – йдеться у повідомленні.

Також, за словами адвоката Порошенка Іллі Новікова, засідання з обрання міри запобіжного заходу призначене на 15:15 18 червня у Печерському суді. 

Він також додав, що Порошенко прибуде до суду, попри смерть його батька.

“Петро Порошенко обов’язково з’явиться в суді. Я хочу нагадати, що сьогодні помер батько Петра Олексійовича. Відповідно до християнських звичаїв похорон відбувається на третій день. Але Петро Порошенко обов’язково з’явиться в суді – це принципове питання, і тепер іще принциповіше”, – наголосив Новіков на брифінгу.

У свою чергу адвокат Ігор Головань зазначив, що кількість процесуальних порушень у цьому провадженні величезна.

“Ми маємо факт притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності з боку генерального прокурора. Це абсолютно очевидно. Про це говорив у своєму інтерв’ю колишній генеральний прокурор Рябошапка. НАБУ ще в березні цього року встановило, що там порушень не було. 26 березня 2020 року було видано постанову про доручення здійснення досудового розслідування іншому органу досудового розслідування. Підписав її заступник генерального прокурора, керівник САП пан Холодницький, який у постанові написав чорним по білому, що під час вивчення матеріалів досудового розслідування встановлено відсутність обставин, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення”, – сказав Головань.

Як інформувала “Новинарня“, 10 червня Порошенку оголосили про підозру у Державному бюро розслідувань за дорученням генерального прокурора Ірини Венедіктової.
Вручена підозра стосується справи про можливе незаконне призначення на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.

Читайте також:
Помер батько Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна