Прокуратура просить не арештовувати Порошенка, а відпустити під особисте зобов’язання

 

Прокуратура змінила своє клопотання і просить обрати п’ятому президенту України Петру Порошенку у справі про призначення заступника голови СЗР запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
Раніше офіс генпрокурора подавав клопотання про арешт з альтернативою внесення застави в розмірі 10 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час засідання Печерського районного суду Києва в четвер, 18 червня, передає “Українська правда”.

Позиція сторони обвинувачення ґрунтується на тому, що експрезидент, а нині нардеп, має відвідувати засідання Верховної Ради, проводити зустрічі з виборцями.

Запобіжний захід, який тепер пропонує прокуратура передбачатиме такі обов’язки для підозрюваного:

  • прибувати за кожною вимогою до правоохоронців і суду;
  • не відлучатись з Києва без дозволу;
  • утримуватись від спілкування з іншими учасниками справи;
  • повідомляти про зміну свого місця проживання і роботи;
  • здати закордонний паспорт.

Крім того, правоохоронці врахували слова Порошенка про те, що переховуватись він не має наміру.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні офіс генерального прокурора України подав до Печерського районного суду Києва клопотання щодо застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 10 млн грн.

Адвокат Ілля Новіков заявив, що Порошенко з’явиться на судове засідання щодо розгляду клопотання про застосування до нього запобіжного заходу 18 червня, попри похорон батька.

10 червня Порошенку оголосили про підозру у Державному бюро розслідувань за дорученням генерального прокурора Ірини Венедіктової.
Вручена підозра стосується справи про можливе незаконне призначення на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.
Слідство підозрює, що у 2018 році, будучи президентом, Порошенко “шляхом видання явно злочинного наказу схилив” військову посадову особу – голову СЗР Єгора Божка – “до перевищення ним влади і службових повноважень”, тобто до призначення Семочка.

Читайте також:
Суд обирає запобіжний захід Порошенку: під приміщенням зібрався мітинг. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна