Суд обирає запобіжний захід Порошенку: під приміщенням зібрався кілька тисячний мітинг. ФОТО

 

Під приміщенням Печерського райсуду Києва, який визначає запобіжний захід п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку, зібралася велика група підтримки Порошенка, триває мітинг.
Справа стосується можливого незаконного призначення на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.

Акція, що триває в четвер, 18 червня, має назву “Барикада “Європейської солідарності”.

Її учасники – кілька тисяч людей – з’їхалися, зокрема, з регіонів України. У мітингу беруть участь також депутати фракції “ЄС” у повному складі.

Активісти стоять із плакатами “Стоп ЗеНукович”, “Ланцюг реваншу”, дехто прийшов із синьо-жовтими стягами чи прапорами громадських організацій.

Перед зібранням виступила дружина Петра Порошенка Марина – в чорному вбранні на знак жалоби за померлим тестем Олексієм Порошенком.

Пані Марина зазначила, що нинішній мітинг нагадав їй минулорічну акцію “Дякую!” на Банковій.

Також виступив сам Петро Порошенко. Він нагадав, що влада вперше намагається заарештувати колишнього президента.

“Це є дрібна помста дрібних, закомплексованих людей… Але ми точно їх не боїмося, бо з нами правда”, – сказав Порошенко.

За правопорядком стежить поліція діалогу, присутні під приміщенням і бійці Національної гвардії України.

“Суд планує 18 червня о 15:15 розглянути клопотання про обрання міри запобіжного заходу Порошенку”, – повідомили раніше в суді.

Мітинг під стінами Печерського районного суду. Фото: ФБ Володимир В’ятрович

Як інформувала “Новинарня“, офіс генерального прокурора України подав до Печерського районного суду Києва клопотання щодо застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 10 млн грн.
Адвокат Ілля Новіков заявив, що Порошенко з’явиться на судове засіданні щодо розгляду клопотання про застосування до нього запобіжного заходу 18 червня, попри похорон батька, про смерть якого стало відомо днями.

10 червня Порошенку оголосили про підозру у Державному бюро розслідувань за дорученням генерального прокурора Ірини Венедіктової.
Вручена підозра стосується справи про можливе незаконне призначення на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.
Слідство підозрює, що у 2018 році, будучи президентом, Порошенко “шляхом видання явно злочинного наказу схилив” військову посадову особу – голову СЗР Єгора Божка – “до перевищення ним влади і службових повноважень”, тобто до призначення Семочка.

фото: Анастасія Федченко й Олена Максименко, “Новинарня

Читайте також:
Помер батько Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна