На Заході України негода знеструмила 120 населених пунктів, троє людей загинули

 

Станом на ранок середи, 24 червня, через негоду 120 населених пунктів на Заході України залишилось без світла та ще 187  підтопило.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС, для усунення наслідків негоди були залучені бригади рятувальників та обленерго.

Значні дощі на Західній Україні, що пройшли 22-23 червня, призвели до ускладнення паводкової обстановки у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях. Внаслідок ускладнення погодних умов, рятувальники повідомили про трьох загиблих у Івано-Франківській області.

Наразі залишаються підтопленими 187 населених пунктів. Зокрема, у Івано-Франківській – 161, Чернівецькій – 15, Львівській – 8.

Всього у цих регіонах підтопило 4 976 будинків, понад три тисячі підвалів та стільки же колодязів, п’ять фельдшерсько-акушерських пунктів, понад дев’ять тисяч присадибних ділянок.

Також негода порушила транспортне сполучення із вісьмома населеними пунктами.

Через ускладнення погодних умов без струму залишились 120 населених пунктів у шести областях, зокрема в Івано-Франківській – 62, Сумській – 17, Житомирській – 16, Чернівецькій – 13, Волинській – дев’ять та Закарпатській – три.

Рятувальники евакуювали 389 осіб, серед них – 76 дітей. Також через підтоплені ділянки доріг перевезли 124 людини а тимчасово відселили – 386.

До ліквідації наслідків негоди залучили 1 412 осіб та 333 одиниці техніки.

Як інформувала “Новинарня“, пік негоди на Прикарпатті, яка супроводжується повенями і зсувами, очікують сьогодні.

Читайте також:
На Прикарпатті та Буковині через паводки ввели надзвичайні заходи безпеки. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна