Внаслідок повені на Прикарпатті загинули двоє людей, одна – зникла

оновлено

Внаслідок масштабних повеней на Івано-Франківщині загинули дві людини, одна – зникла безвісти.

Про це у вівторок, 23 червня, повідомив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів, інформує “Радіо Свобода”.

“Через стихію у Верховинському районі відрізані 19 сіл, загинули дві людини й одна людина вважається безвісти зниклою. Сталися руйнування захисних гребель, берегів річок, розмиви доріг і їх перекриття через зсуви ґрунту”, – сказав Федорів.

На автодорозі державного значення в селі Микуличин був заблокований рух, проте пізніше його вдалося відновити, проте проїзд трасою Криворівня-Чернівці повністю заблокований.

За прогнозами, додав голова ОДА, очікують на сильні опади й подальше значне підняття рівня води в річках.

Негода на річці Чорний Черемош

“Піку стихії очікуємо на завтра”, – повідомив Федорів.

Матеріальні збитки від повеней, за попередніми оцінками, складають 400 мільйонів гривень.

“Ми підготували відповідний проєкт листа в Кабінет Міністрів України про надання коштів для подолання цієї ситуації. З обласного бюджету також надали субвенцію розміром мільйон гривень і 5625 літрів дизельного пального для виконання першочергових заходів із ліквідації наслідків стихії”, – сказав голова ОДА.

Водночас в уряді повідомили, що наслідки негоди в західних областях України розглянуть на позачерговому засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбудеться 25 червня під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

У рамках підготовки до проведення цього засідання Шмигаль доручив міністру екології та природних ресурсів Роману Абрамовському, голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну, головам обласних державних адміністрацій й іншим відповідальним особам “підготувати пропозиції щодо вжиття невідкладних заходів для подолання наслідків негоди на території західних областей України”.

Президент Володимир Зеленський також обговорив з урядом питання допомоги людям, які потерпають від повеней і сильних опадів на Заході України, і поставив завдання – відправити до постраждалих регіонів гуманітарний вантаж.

Як інформувала “Новинарня“, у Чернівцях через паводок готують масштабну евакуацію.

Читайте також:
У Миколаєві вітер зірвав дах відремонтованої казарми: Міноборони готує судовий позов. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна