Рятувальники знайшли тіло п’ятого загиблого внаслідок вибуху в будинку на Позняках

 

Вночі 23 червня рятувальники знайшли тіло п’ятого загиблого внаслідок вибуху в будинку на столичних Позняках.

Про це вранці у вівторок, 23 червня, повідомили в пресцентрі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що п’ятою жертвою вибуху є чоловік 1976 року народження, якого опізнав сусід.

“Таким чином, з початку проведення робіт з-під завалів вилучено тіла 5 осіб: двох жінок 1943 р.н. та 1974 р.н., а також трьох чоловіків 1991р.н., 1967 р.н., 1976 р.н.”, – зазначили у відомстві.

Загиблий був останнім мешканцем будинку, чия доля залишалась невідомою.

Як писала “Новинарня“, потужний вибух у десятиповерховому житловому будинку стався близько 10:00 у неділю, 21 червня. За попередніми даними ДСНС, вибухнула газоповітряна суміш, але остаточний висновок щодо причини вибуху дасть експертиза.

Одразу було відомо про одну загиблу – жінку 1943 року народження. За попередньою інформацією, це власниця квартири на сьомому поверсі, де стався вибух.

Ще трьох осіб рятувальники оперативно звільнили з-під завалів, загалом 23 людини з постраждалого під’їзду було евакуйовано.

Увечері того ж дня з-під завалів розкопали тіла ще двох мешканців будинку: жінки 1974 року та чоловіка 1991 року народження.

Як з’ясувалося згодом, ідеться про матір та сина, які мешкали в квартирі на шостому поверсі – під тією, де стався вибух. Доля їхнього чоловіка та батька (1976 р.н.), який також залишився під завалами, відповідно залишалася нез’ясованою.

З усієї сім’ї врятувалася тільки 18-річна Анастасія Недашківська, яка перед вибухом зайшла у ванну кімнату. З напівзруйнованої квартири вона вибралася самостійно, відбувшись подряпиною на нозі. Дівчина втратила одразу і маму, і старшого брата і, швидше за все, батька також.

Ще один чоловік, якого шукають, – 1967 року народження. Він мешкав у квартирі на п’ятому поверсі разом із дружиною та сином, які після вибуху встигли вискочити й вибігти на вулицю.

Вибух пошкодив конструкції 4-8 поверхів. Загалом у цій секції розташовано 40 квартир.

Як заявив міський голова Віталій Кличко, швидше за все, будинок доведеться демонтувати.

22 червня мер Кличко заявив, що столиця готова виділити з резервного фонду бюджету 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми мешканців пошкодженого будинку.

Рятувально-пошукові роботи тривають: як запевняють рятувальники, вони не зупиняться доти, доки не виявлять усіх людей, доля яких після вибуху залишається невідомою.

Щоправда, в ніч із 21 на 22 червня роботи довелося тимчасово призупинити через те, що стіна будинку, яка виходить у двір, почала деформуватися й виникла загроза обвалу.

Рятувальники поставили спеціальні розпірки, щоб надати конструкції стійкості, й продовжили роботу по троє, розбираючи конструкції фактично вручну, щоб зменшити ризики.

Читайте також:
У мережі з’явилося відео моменту вибуху в будинку на Позняках

Вибух у київській багатоповерхівці: поліція проводить обшуки в газовій компанії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна